16 Mar 2017, Perşembe
Patlıcan ekşilisi Tekirdağ mutfağının, özellikle de ilin Şarköy-Mürefte kesiminde çokça yapılan, sevilen bir tencere yemeğidir. “Sirkeli patlıcan yemeği” olarak da dillendirilir. Mübadelelerle Trakya’ya ve Türkiye’deki diğer yerlere dağılmış Batı Tra
16 Mar 2017, Perşembe
“Selanik baklavası” Batı Trakyalı göçmenlerce Trakya mutfağına taşınmış sevilen bir şerbetli tatlıdır. Selanik mutfağında “Selanik” ön adıyla anılan benzer şerbetli tatlı tarifleri de bulunduğu için yörede özelleşmiş adı olan “Yanya baklavası” ismiyl
16 Mar 2017, Perşembe
Yöreye yerleşen çeşitli göçmen kafilelerinin yahut yörenin Rumelili hissedişi yüksek yerli halkının kendi kültürel dokusu içerisinde yeşerttikleri Trakya mutfağında sini börekleri geniş yer tutar. Her bir kimlik küçük nüanslara ve kendi uygulama tekn
16 Mar 2017, Perşembe
Hacı Makule Boşnak göçmenlerce Trakya’ya taşınmış, yörede çok sevilen şerbetli bir tatlıdır. Özel günler, bayramlar, cemiyetler için Boşnaklar’ın olmazsa olmaz tatlılarındandır. Hacı Makule adı, söyleyiş kolaylığı sebebiyle, iki kelimenin kaynaşmasıy
16 Mar 2017, Perşembe
Sütlü incir tatlısı” Tekirdağ yöre mutfağının sevilen ve yöreye kimlikli tatlılarındandır. Özellikle Ramazan sofralarının aranan lezzetlerindendir. Yörede “İncir dolması” adıyla da anıldığına rastlarsınız. Tekirdağ’ın ve Kırklareli’nin Istrancalar ke
16 Mar 2017, Perşembe
Tekirdağ yöre mutfağında rastladığımız “kandilli mantı” Çanakkale ve Edirne gibi diğer komşu illerde de karşımıza çıkan sevilen bir hamur işidir. Tekirdağ mutfağında kümes hayvancılığı yaygın olduğu için tavuk yahut hindi etiyle hazırlanır. Edirne yö
16 Mar 2017, Perşembe
Bir üst kimliğiyle Rumeli menşeili diyebileceğimiz fıstık tatlısı Kırklareli yöre mutfağında sahipleniş bulur. Yörede özellikle Pomak yerleşimlerin olduğu Balkan köylerinde, küçük nüans farklarıyla da olsa bu tatlıya rastlıyoruz. Eskiden köy düğünler
16 Mar 2017, Perşembe
aha önce sayfalarımızda yer verdiğimiz ve Trakya mutfağının sevilen lezzetlerinden “Zerde” tatlısının yöreye kimlikli bir diğer uygulaması olan “Sütlü Zerde Tatlısı” Türkiye lezzet haritasında Edirne’ye işaretlidir. Yörenin Türkiye’nin en önemli çelt
16 Mar 2017, Perşembe
Helvalar Trakya yöre mutfağında kendine geniş yer bulur. Özellikle Edirne ve Kırklareli’de üretilen helvalar ve şekerlemelerin omuzladığı şöhretin geleneksel kökleri olduğu yadsınamaz. Doğumda, ölümde, düğünde, bayramda, zamana yenik düşmüş ve gelene
16 Mar 2017, Perşembe
Mutfak kültürümüzden damıtılmasına rağmen yabancı dillerden tabirlere terk ettiklerimizden “meyane” bu konuda verilebilecek ilk örneklerdendir. Farsça kökenli bir sözcük olan “meyane” sözcüğü günümüzde yanlış bir şekilde Fransız mutfağından beşamel s
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com