“Selanik baklavası” Batı Trakyalı göçmenlerce Trakya mutfağına taşınmış sevilen bir şerbetli tatlıdır. Selanik mutfağında “Selanik” ön adıyla anılan benzer şerbetli tatlı tarifleri de bulunduğu için yörede özelleşmiş adı olan “Yanya baklavası” ismiyl
5 su bardağı un
4 adet yumurta
1 çay bardağı süt
4 çorba kaşığı zeytinyağı
250 gr. eritilmiş tereyağ ( üzeri için )
150 gr eritilmiş tereyağ ( kat aralarına )
2 su bardağı toz badem
5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
2 tatlı kaşığı limon suyu
Karanfil
Nişasta
Tuz
Derince bir yoğurma kabına ununuzu eleyerek ortasını havuzlaştırın.
Yumurta, süt, zeytinyağı ve bir fiske tuzu ekleyin.
Güzelce yoğurarak özelştirin ve aklava hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamurunuzun kıvamı sert kalırsa bir miktar tuz ilavesiyle dengeyi sağlayın.
Hamurunuzun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
Hamuru 10 eşit bezeye bölün.
Avuç içiyle yuvarlayıp daha da özleştirdiğiniz hamurunuzun ilk 5 bezesini teker teker açın.
İç harcı olarak bir kenarda dövülmüş bademi 3 yemek kaşığı toz şekerle karıştırın.
Kat aralarına eritilmiş tereyağından bir serpme süpürgesi ile yağ gezdirip açtığınız bezeleri fırın tepsinize dizin.
Bezeleri dizerken 5. katın üzerine bademli iç harcını ekleyin.
Kalan beş bezeyi de açıp aynı şekilde kat aralarına tereyağ gezidirerek üzerine kapatın.
Bildik baklava dilimlerinden bir parça daha iri olacak şekilde kestiğiniz tatlınızın üzerine eritilmiş tereyağından gezdirin.
Her bir tatlı diliminizin üzerine gelecek şekilde karanfil taneleri saplayın.
Nar gibi kızarıncaya değin fırınlayın.
Tatlı pişerken şeker, su ve limon suyu ile ağdalı bir şerbet hazırlayın.
Fırından çıkan tatlınızı ılıtıp yine kenarda ılıtıtğınız şerbeti üzerine gezdirin.
4-5 saat şerbetini çekmesi için üzerini kapatarak dinlendirip servise alın.
Gülüyorsunuz, değil mi! Sabit fikirlerden vazgeçmediğiniz için gülüyorsunuz
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com