Mutfak kültürümüzden damıtılmasına rağmen yabancı dillerden tabirlere terk ettiklerimizden “meyane” bu konuda verilebilecek ilk örneklerdendir. Farsça kökenli bir sözcük olan “meyane” sözcüğü günümüzde yanlış bir şekilde Fransız mutfağından beşamel s
1 Orta boy karnabahar
2 Orta boy soğan
2 Yemek kaşığı sıvıyağ
1 Yemek kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
Yarım bardak su
2 Yemek kaşığı margarin ( ya da tereyağ )
2 Yemek kaşığı un
2 Bardak süt
Tuz, arzuya göre karabiber
Karnabaharları filiz filiz ( çok küçük olmasınlar ) ayırın.
Derince bir tencerede 2 kaşık sıvıyağı kızdırıp, yemeklik doğradığınız soğanları pembeleşinceye değin kavurun.
Filizlerine ayırdığınız karnabaharları da ekleyip, 3-4 dakika çevirerek kavurmaya devam edin.
Salçasını ilave edin. Salçanın kokusu çıkana kadar malzemeyi kaşıkla çevirerek tatların birbirine geçmesini sağlayın.
Yarım su bardağı suyu ekleyin.
Bir fiske tuz ilave ederek, suyunu çekene kadar tencerenin kapağını kapatıp pişirin.
Altını kapatırken ince doğradığınız maydonozları ekleyip malzemeye harmanlayın.
5-10 Dakika maydanozlarla birlikte demlenmesi için kenara alın.
Bir spatula ile karnabaharların üst kısımlarını düzleşecek şekilde hafifçe bastırarak karnabaharları bir fırın tepsisine yayın.
Bir tencerede sütlü meyaneyi hazırlayın.
Bunun için margarini ( kokusu ağır gelmezse tereyağ ile deneyin ) tencereye alıp eritin.
Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Soğuk sütünü ekleyip meyaneyi pürüzsüzleşecek şekilde açın.
Bir fiske tuz ekleyerek akışkan boza kıvamında bir meyane ekleyin.
Arzuya göre karabiber ile aromalandırabilirsiniz meyanenizi.
Fırın kabınızdaki karnabaharların üzerine ilk sıcağı çıkan sütlü meyanenizi dökerek orta hararetteki fırına sürün.
Üzeri inceden kaymak bağlayıp hafifçe karamelize oluncaya değin fırınlayın.
Afiyet olsun.
Ne zaman gökyüzüne bir nefes, bir dua gönderdin de ardından onun karşılığı gelmedi? Hz. Mevlana
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com