16 Mar 2017, Perşembe
Eski göçmenlerin “kara bulamaç” diye isimlendirdiği bu lezzet, Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesine bağlı Poyralı köyünden, Selime ÇETİN‘den derlenmiştir. Temelde, başka yöre mutfaklarında da karşımıza çıkan, bir çeşit pekmezli un helvası uygulamasıdır
16 Mar 2017, Perşembe
Pancar tatlısı ise pekmezhanelerin çalıştığı dönemlerde, pekmez üretiminin bir yan ürünü olarak sofrada yer bulur. Bir manada pekmezhanelerdeki bereketi taçlandırmak, konu komşuyla paylaşmak için yapılır. Ev mutfaklarında bu tatlıyı yapabilmek zaman
16 Mar 2017, Perşembe
Edirne mutfağının en bilinen, en sevilen lezzetlerinden biridir tava ciğeri. İçerisinde piştiği derince sini şeklindeki tavaya binaen bu ismi almıştır.
16 Mar 2017, Perşembe
Soka, Boşnak mutfağına özgü sütlü-kaymaklı bir turşu uygulamasıdır. Sofrada kahvaltılık yahut turşu-meze olarak çokça yer bulur. Uygulamasındaki temel prensipler sebebiyle Kırklareli mutfağında yapılan “Sütlü biber turşusu”na, Edirne mutfağının “Akça
16 Mar 2017, Perşembe
Edirne yöre mutfağının kendi dokunuşlarını barındıran Pürdele, genel manada bir çeşit yumurta dolması olarak değerlendirilebilir.
16 Mar 2017, Perşembe
Kuru midinnik Edirne yöresinin ( Karakasım Köyü ) hazırlanışı ve sunumuyla yöresel kimliğini adeta haykıran bir lezzetidir. Bir tavuk yemeği gibi hazırlanan iç harcın, Rumeli kimlikli bir sini böreği uygulamasıyla buluşması, lezzetiyle olduğu kadar g
16 Mar 2017, Perşembe
Trakya yöre mutfağında bazıları şehirlerin isimleriyle taçlanmış, bazıları Rumeli mutfağının karakteristik zengin çeşitliliği ile harmanlanmış çok sayıda köfte tarifi yer alır. Baskın olarak ızgara köfteler öne çıksa da, bu tarifte yer vereceğimiz gi
16 Mar 2017, Perşembe
Helva-i Hakani ( Hakan Helvası ) Osmanlı’nın meşhur helva sohbetlerinde ekseriyetle ikram edilen bir helva çeşidiydi.
16 Mar 2017, Perşembe
Trakya mutfağının sevilen turşularından bir diğeri de sirkeli cin biberi turşusudur. Sarksı biberi olarak yetiştirilen ve halk arasında acı tadıyla “cin biberi” adıyla bilinen biberler tercih edilir.
16 Mar 2017, Perşembe
Domates biberi ile yapılan bu turşu, Trakya mutfağının en sevilen turşularındandır. Kışlık olarak hazırlanıp, kavanozlara alınan turşuya en çok Kırklareli mutfağında raslanır. Şekli sebebiyle halk arasında “domates biberi” ya da “kamber biber” diye b
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com