16 Mar 2017, Perşembe
Osmanlı Mutfağı üzerine araştırmaları ve sahip olduğu arşivle özel bir isim olan Engin TÜRKER, 1539 yılında Kanuni Sultan Süleyman’ın şehzadeleri Şah Bayezid ve Cihangir’in sünnet şöleninde sofrada yer bulan bir lezzete işaret eder. Pekmezli Ayva Dol
16 Mar 2017, Perşembe
Trakya mutfağında sakatatlar arasında en çok değerlendirilen ve daha bol bulunabilen malzeme ciğerdir. Rumeli usulü terbiyeyle damıtılan çorbalarda, ızgaralarda olduğu kadar tencere yemeklerinde de ciğere dair kullanım zenginliğine rastlarız. Trakya
16 Mar 2017, Perşembe
Edirne, yörede üretilen bademleri ile de meşhrudur. Yöre mutfağı bu ürünü iyi değerlendirmiş ve bunun üzerine azımsanmayacak bir mutfak kültürü inşa etmeyi bilmiştir. Bademli Edirne kurabiyesi ( Kavala Kurabiyesi ), Badem ezmesi, Bademli Edirne bakla
16 Mar 2017, Perşembe
Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden cacık, başta Yunanistan olmak üzere geniş bir Balkan coğrafyasındaki sofralarda kendine yer bulur. Bir meze-salata veya iştah açıcı olarak değerlendirilebilir. Temel malzemesi yoğurt, su ve salatalık olan cacık;
16 Mar 2017, Perşembe
Çocuklara balığı sevdirebilmek için tercih edilebilecek bir tariftir. Burada palamut balığı kullanılmışsa da beyaz etli yağlıca balıklardan hazırlanabilir. Ara sıcak olarak ve yuvarlak formda hazırlananları küçük kürdanlara batırılıp meze tabaklarınd
16 Mar 2017, Perşembe
Yörede ayçiçeği yetiştiriciliğinin Türkiye’nin en yoğun yapıldığı yer olması sebebiyle Trakya mutfağında zeytinyağı ayçiçek yağı kadar yaygın kullanılmaz. Zeytinyağı ise yörede zeytin yetiştiriciliği yapılan Tekirdağ’ın Şarköy-Mürefte gibi Marmara kı
16 Mar 2017, Perşembe
Halk arasında “Çakal eriği” olarak da bilinen “Güvem Eriği” Trakya’da su kenarlarında, yol boylarında, tarla sınırlarında doğal olarak yetişen bir çeşit yabani eriktir. Son yıllarda doğal beslenmeye olan yönelim sebebiyle, bu bitkiden elde edilen ürü
16 Mar 2017, Perşembe
Perverde adıyla tanımlanan tatlılar ayva ile olduğu kadar kayısı, mürdüm eriği, armut, elma, kiraz gibi etli meyvelerle hazırlanabilir. Perverde kelime anlamıyla “terbiye edilmiş-iyi yetişmiş” anlamına gelir. Türk mutfağında püre haline gelmiş meyvel
16 Mar 2017, Perşembe
Kara kavurma, Türkiye’nin pek çok yerinde rastladığımız bir et pişirme ve saklama metodu olan kavurma hazırlanışının Edirne yöre mutfağı ile anılan bir uygulamasıdır. Seçilen et ve hazırlarken dikkat edilen püf noktaları bu kavurma hazırlama yöntemin
16 Mar 2017, Perşembe
Papuda Trakya’da türkülere konu olmuş ( Bahçalarda börülce / Oynar gelin görümce ) börülcenin yöresel ismidir. Yörede fasulye üretimi yapılan yerlerde eskiye nazaran azalan miktarda da olsa tarımı yapılmaktadır. Özellikle Kırklareli civarında ( Atakö
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com