Patlıcan köfte ile birleşti süper oldu.
* 2 tane bostan patlıcanlı kabukları ile 2 parmak kalınğında doğranacak
* 350 gr köftelik kıyma ( köfte yapılmış)
* 2tane halka halka doğranmış domates
* Her halka için birer parça kaşar peyniri
* 3 tane halka ve uzun doğranmış yeşil biber
* 1 tane halka halka doğranmış kırmızı biber
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* Tuz, baharat
* Kızartmak için sıvıyağ
* Bol kağıt havlu
Köfte Malzemeleri:
* 400 gr orta yağlı dana kuzu karışımı kıyma
* 1 tane incecik rendelenmiş veya doğranmış kuru soğan
* 1 yumurta
*1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
* 2-3 diş dövülmüş sarımsak
*Tuz ve baharat çeşitleri
Patlıcanları 2 parmak kalınlığında doğrayın, patlıcanların ortaları bir kalıpla çıkarın, tuzlu, şekerli suda 1 saat bekleterek acısını alın, Patlıcanların suyunu kağıt havlu ile alın, kızgın yağda kızartın,çıkan patlıcanların yağının üzülmesi için kağıt havlu üstünde bekletin, köfte malzemesini patlıcanların ortası kadar büyüklükte köfte şekli verin ve kızartın, biberleride kızartın, patlıcanları borcama dizin,ortalarına köfteleri oturtun, üzerine domates, kaşar, biber koyun, salçalı su yapın üzerine dökün yağ ilave etmeden, fırında 180 derecede 15 dk pişirin, sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Kullandığımız patlıcana bostan patlıcanı veya tophane patlıcanı denir.
* Patlıcan çok yağ çektiğinden bol yağda kızartırsanız daha az yağ çeker.
* Kızaran patlıcanları mutlaka kağıt havlu içinde yağının süzülmesini bekletin.
* Patlıcanlar mutlaka tuzlu,şekerli bol suda 1-1,5 saat bekletin.
* Sudan çıkan patlıcanların kağıt havlu ile mutlaka suyunu alıp, kızartın.
* Yemek pişerken ilave yağ koymayın.
* Salçalı su ile pişmesini sağlayın.
* Çok sulu bir yemek olmasın.
KİTAPSIZ BİR EV, RUHSUZ BİR VÜCUTTUR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com