Çocukluğumun keki
4 yumurta,
2 su bardağı şeker,
1 su bardağı sıvıyağ,
2 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
4-5 adet havuç,
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz,
1 tatlı kaşığı tarçın.
Yumurtalar şeker ile birlikte beyazlaşana kadar çırpılır. Vanilya ve sıvı yağ eklenip tekrar çırpılır. Un ve kabartma tozu elenerek ilave edilir. En son havuç, tarçın ve cevizler eklenip spatulayla karıştırılıp borcama dökülür. 180 derecede önceden ısıtılan fırında 45-50 dakika pişilir.
Bir kabı soğuk suyla doldurup içine limon suyunu ekleyin. Kerevizi boylamasına 8 eşit parçaya ayırın, kabuklarını soyun, yumuşak iç kısmını çıkarın. Kararmasını önlemek için diğer malzemeler hazır olana kadar l
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com