Bayat ekmekleri atmayın
* 1 adet bayat ekmek
* 2 adet yumurta
* 100-150 gr.kadar tereyağ veya margarin
* 1 su bardağı soguk süt
* 1 su bardağı kadar lor peyniri veya beyaz peynir
* 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
* 1/2 paket kabartma tozu
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
* 1/2 demet ince kıyılmış dereotu
* 1 çay kaşığı kuru kekik
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı pul biber
* Tuz
Bayat ekmekleri küçük doğrayın veya parçalayın(isteyen rondada çekebilir) Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın, beyazını az bir tuzla iyice köpük olana kadar çırpın,sarılarıda ayrı bir kapta çırpın,içine süt,kabartma tozu ve baharatları koyun, yeşillikleri ekleyin,peynirleri ekleyin, ekmeklere karıştırın,en son yumurtanın beyazını çok karıştırmadan kaşıkla karışa ilave edin yağlanmış bir borcama dökün 150 derecede ısıtılmış fırında 1 saate yakın pişirin, sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Bayat ekmekleri değerlendirmenin çok güzel bir yoludur.
* Pişen sufleyi mutlaka sıcak tüketin.
* Fırında 1 saat kalacak olan suflenin üzerinin yanmaması için son yarım saatte üzerini folyo ile kapatın.
* Ekmekleri ister parça parça koyun veya rondada un haline getirebilirsiniz.
* İçine peynir çeşitleri size kalmış.
* İsterseniz üzerine de biraz kaşar rendesi koyabilirsiniz.
* Baharat tercihi size kalmış.
* Yeşillik miktarı ve çeşidi size kalmış
* Peynirlerinizin tuzuna göre tuz ilave edin.
* Yağ miktarını azaltabilirsiniz.
* Yağ çeşidini kendiniz ayarlayabilirsiniz.
ARSIZ ADAMA SÖZ NEYLESİN, KOKMUŞ ETE TUZ NEYLESİN
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com