Patlıcan her şekilde lezzetli
* 3-4 tane yuvarlak doğranmış tophane patlıcanı veya kemer patlıcanı
* 2 tane kırmızı ince halka şeklinde doğranmış dolmalık biberAy
Kızartmak İçin:
* 1,5 su bardağı sıvıyağ
Köfte İçin:
* 300 gr az yağlı iki kere çekilmiş kıyma
* 1 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
* 1 tane rendelenmiş kuru soğan
* Tuz, karabiber
* 1-2 diş dövülmüş sarımsak
Sosu İçin:
* 2 adet kabukları soyulmuş küçük doğranmış domates
* 1 adet incecik doğranmış kuru soğan
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 5-6 diş dövülmüş sarımsak
* Yarım demet incecik kıyılmış maydanoz ve nane
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* Tuz, karabiber
* İsteğe göre çeşitli baharat
* Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri * Süslemek için maydanoz
Öncelikle köfteyi yoğurun patlıcan dilimleri büyüklüğünde yuvarlak ve yassı köfteler yapın kenarda bekletin. Dilimlenmiş patlıcanları büyükçe bir kap içinde 1-2 çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı şeker konulmuş su içinde 1 saat bekletin daha sonra süzün yıkayın ve iyice kurulayın, kızgın sıvıyağ içinde arkalı önlü kızartın ince halka doğranmış kırmızı biberleride kızartın , kare borcama 1 adet kızarmış patlıcan üzerine bir köfte üzerine kızarmış kırmızı biber tekrar patlıcan koyun, ayrı bir tavada sıvıyağ içinde soğanları sarımsakları ve sosun diğer malzemelerini ilave edin ve pişirin, borcama dizdiğimiz patlıcanların üzerine dökün, 180 derecede ısınmış fırında 15-20 dk pişirin, fırından çıkmaya yakın üzerine kaşar rendesi ilave edin ve 5 dk. daha tutun. Üzerini maydanoz ve nane ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Patlıcanları tophane cinsi olması daha yemeğin daha güzel olmasını sağlar.
* Patlıcan kızarırken çok yağ çeker.
* Patlıcan arasına patates püresi konulabilir.
* Baharat ve yağ miktarı damak zevkine kalmış
* Yeşillikler sizin tercihinizdir.
MÜMİNÜN ARTIĞI, MÜMİNE ŞİFADIR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com