Ege Bölgesi (Ödemiş- Tire)
* 1 tane bütün yuvarlak ekmek( 2 gün evde bayatlatılmış)
* 250-300 gr orta yağlı dana kuzu karışık kıyma
* 2 adet incecik yemeklik kıyılmış kuru soğan
* 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağ (isteyen sıvıyağ )
* 1 demet incecik kıyılmış maydanoz
* 1 tane ince kıyılmış yeşil ve kırmızı biber
* Tuz ve baharat çeşitleri
* 1 fincan irice kıyılmış ceviz
* 1 yemek kaşığı biber ve domates karışımı salça
* 4 su bardağı kadar et suyu veya normal su
Ekmeğin üzerinden kapak olacak şekilde bir kapak kesin, ekmeklerin içi boşaltın ve ufalayın,diğer tarafta soğanı 1 yemek kaşığı yağ içinde kavurun, içine kıymayı,biberleri, baharatları ve ufalanan ekmekler,cevizi ilave edin, ekmeğin içini bu malzeme ile iyice doldurun, kapağını kapatın büyükçe bir tencerenin altına tabak,süzgeç veya doğranmış patates koyun ekmeği bunun üzerine yerleştirin,et suyunu ekmeğe değmeyecek şekilde tencerenin kenarından suyunu ilave edin, kalan yağı da ekmeğin üzerine sürün, tencerenin altını yakın yavaş yavaş 30-35 dk. ekmek yumuşayana kadar pişirin.Demlendikten sonra dilim dilim servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Bu yemek Ege bölgesinin Ödemiş-Tire mutfağına ait bir yemektir.
* Bu yemek bölgesi Ege bölgesi ama Türkiye'nin her yöresinde çeşitli şekillerde yapılmaktadır.
* Ekmeğiniz sert kabuklu olursa daha lezzetli oluyor.
* Ekmeğinizi mutlaka bayatlatın,.bayatlayan ekmeğin içi daha rahat çıkarılıyor.
* Ekmeğinizi buzdolabında bir poşet içinde iki gün bekletin.
* İçine kıyma yerine kuşbaşı et, ıspanak, patates koyabilirsiniz.
* Baharat tercihleri size kalmıştır.
* İçine koyacağınız yeşillikleri fazlalaştırabiliriniz.
* İçine koyacağınız malzemeyi zenginleştirebilirsiniz.
* Ben biraz domates rendei koydum.
* Yeşil, kırmızı biber yakışıyor.
* İçine mantarda yakışıyor.
* Bazı yörelerde Ramazan ayında mutlaka yapılır.
* İsteyen somun ekmekle de yapabilir.
* Tencerenin altına mutlaka ekmeğin dibe değmemesi için süzgeç ,tabak,patates ,havuç dilimleri konulmalıdır.
* Ekmeğin üzeri kuru kalırsa suyundan üzerine kaşık kaşık dökebilirsiniz.
*Et suyuna salça ekleyebilirsiniz.
*Et suyu yerine etsu tablet kullanabilirsiniz.
* Salça ve yağ miktarını artırabilirsiniz.
ÖĞRENMEMİZ GEREKEN İLK DİL TATLI DİLDİR .
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com