Etli ve terbiyeli pırasa
* 750 gr halka halka doğranmış pırasa
* 250 gr. kuşbaşı kuzu eti veya aynı miktarda yemeklik kıyma
* 1 adet halka halka doğranmış havuç
* 1 fincan pirinç
* 1 adet et su tablet
* 1 adet küçük küçük doğranmış domates
* 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
* 2-3 diş sarımsak
* 2 dal ince doğranmış yeşil soğan
* 1 tane incecik doğranmış kırmızı biber
* 1 yemek kaşığından az domates salçası
* 1,5 yemek kaşığı tereyağ
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 adet limonun suyu
* Tuz,baharat
Büyükçe bir tencereye kuru soğanları, yağı koyun pembeleşene kadar kavurun, içine eti veya kıymayı koyun üzerine yumurta ve limon hariç bütün malzemeyi ilave edin, sebzelerin hepsini biraz kavurun, üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin,iyice pişirin ineceğine yakın yumurtayı limon suyu ile iyice çırpın yemeğin suyundan bir kaşık alın yine çırpın, karışımı yemeğin üzerine dökün bir taşım daha kaynatın, üzerini maydanoz ile süsleyin sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Pırasanın hem zeytinyağlıı yapılır, birde terbiyeliini denemenizi isterim.
* Pırasaları çok büyük doğramayın.
* İçine koyacağınız eti önceden pişirirseniz daha iyi olur.Hatta et suyunuda ilave edebilirsiniz.
* Et suyu tablet koymayabilirsiniz
* Yemeklere sıcak su koymak daha lezzetli yapar..
* Pirinçlerini yemeğin suyunu kaynarken atarsanız daha lezzetli olur.
* İçine isterseniz acı biberde koyabiliriniz.
* Terbiyesini yemeğin suyundan alarak yemeğin ısıına getirilmesi çok önemlidir.
* Pırasa soğanğillerden olmasına rağmen içine bol soğan çok yakışıyor
* Hatta yeşil soğandan biraz ayırarak üzerine koyabilirsiniz
* Yemeği sıcak yemek gerekir.
* Tereyağ yerine sıvı yağ kullanabilirsiniz.
* Salçanın az olmasına özen gösterin, çok salçalı olursa terbiyenin lezzetini azaltır.
ÖMÜR DEDİĞİN ÜÇ GÜNDÜR, DÜN GELDİ GEÇTİ, YARIN MEÇHUL, ÖMÜR DEDİĞİN BİR GÜNDÜR, O DA BU GÜNDÜR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com