Kabak püresinin en güzel şekli
1 kilo bal kabağı
1,5 - 2 su bardağı toz şeker ( Tercihe göre şeker miktarını arttırabilirsiniz)
Kreması İçin
1 paket krem şanti
1 küçük paket krema
1/ 2 su bardağı süt
1 su bardağı iç ceviz (kıyılmış) 1 nar ( ayıklanmış)
Kabakları orta irilikte doğrayıp üzerine şeker ekleyin
Tencerede kısık ateşte kabak yumuşayana, suyu ortaya çıkana kadar pişirin.
Piştikten sonra tencereyi bir kenara alın ve kabakları ılımaya bırakın.
Ilıdıktan sonra kabakları blenderle püre haline getirin.
Kreması
Ayrı bir kapta krem şantiyi yarım bardak süt ile hazırlayın.
Krem şantiyi hazırladıktan sonra üzerine 1 küçük paket kremayı da ekleyin ve karıştırın.
Sunumu
Kullanacağınız kuplara ilk olarak kabak püresini koyun
Sonra blenderde çekilmiş iç cevizleri ve üzerine de kremayı ekleyin
Kremanın üzerine tekrar kabak püresini ve en üste de ayıklanmış narları serpiştirin.
Seçtiğiniz kupların yüksekliğine göre bu sıralamayı arttırabilirsiniz.
Püf Noktası:
Krem şantiyi hazırlarken kullanılacak süt miktarı paketin üzerinde yazan miktarın yarısı olmalıdır. Çünkü sonra yemek kreması da eklenecektir. Böylece krem şanti çok daha lezzetli ve kıvamlı olur.
Üzerine sevdiğiniz farklı şekerlemeler, hindistan cevizi ya da kuru meyveleri ekleyebilirsiniz.
Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapınız.
Bir nazlı kuşa benzer çocuk dediğin… Ev ister, ekmek ister, öpülmek. Okşanmak ister..!! *Cahit Külebi
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com