Çikolatanın en güzel hali,
* 1 yemek kaşığı tereyağ( 30 gr)
* 3 yemek kaşığı toz şeker
* 120-125 gr bitter çikolata
* 1 paket vanilya
* 4 yumurta( beyazı ve sarısı ayrı kullanılacak)
* 1 çimdik tuz
* 1 yemek kaşığı pudra şekeri
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
* 1 yemek kaşığı sıcak su
Çikolataları küçük küçük kırın, tereyağ ile birlikte benmari usulü eritin, tereyağ üstte çikolata alta eritin, Yumurta beyazlarını bir çimdik tuz ilave ederek iyice katılaşana kadar çırpın, daha sonra içine 1 yemek kaşığı pudra şekerini ve limon suyunu katıp karıştırın., diğer tarafta 1 yemek kaşığı sıcak su ile toz şekeri eriyene kadar ocak üstünde bir kap içinde eritin, yumurta sarılarına vanilya ekleyin ve çırpın, erimiş şekeri yavaş yavaş ilave edin ve çırpmaya devam edin,daha sonra üzerine erimiş çikolatalı tereyağını ilave edin,bu karışıma çırpılmış yumurta beyazının birazını koyun ve yavaşca karıştırın,daha sonra kalan yarısını yavaş yavaş ekleyin, karışım sönmeden homejen hale getirin, sufle kaplarını pudra şekeri ile kaplayın, fazla şekeri dökün, üzerine karışımı 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun, 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 12-13 dk pişirin,üzerini pudra şekeri ile süsleyin veya yanına dondurma ile servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Evde sufle yapmak hem çok zevkli hemde kolay
* Tarifi sırasına göre yaparsanız hiç zorlanmazsınız.
* Benmari, yaparken ısıya dayanıklı cam bir kap ve büyükçe bir tencere gerekir.
* Eriyen çikolatayı erimiş halde fazla bekletmeyin,hemen donar
* Suflenin püf noktaları yumurta aklarının ve beyazlarının çırpılmasıdır.
* Fırın mutlaka önceden ısıtılmalıdır.
* Fırında 12-13 dk. daha fazla tutmayın.
* Çıkarınca ortasını kaşıkla açtığınızda çikolata akmalıdır.
* Üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
* Yanında dondurma, krem şanti, kaymak veya krema koyabilirsiniz.
* İsterseniz çikolatayı krema ile de eritebilirsiniz.
* Bu tarifte un yok, ama isteyen 2 yemek kaşığı un koyabilir..
TENCERE YAŞAR, KAPAK YÜRÜTÜR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com