ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Pekmezden Helva

Pekmezle yapılan helva

Pekmezle yapılan helva

Malzemeler

* Bir buçuk su bardağı buğday nişastası
* 2 su bardağı üzüm pekmezi
* 1 büyük kase iri kıyılmış ceviz( helvanın içine koyulacak)
* 1 kase ince kıyılmış ceviz (helvayı bulamak için)
* Ceviz kadar margarin veya tereyağ

Yapılışı

Her hangi bir tencere içinde nişaştaya azar azar pekmezi ilave edin iyice karıştırın, ocağın üzerine alın orta ateşte karıştıra karıştıra pişirin, ( helva tencerede kendiliğinden dönene kadar pişirin)içine iri dövülmüş cevizi ekleyin ve yağı ekleyin karıştırın, helva biraz soğuduktan sonra ( elinizin dayanacağı kadar)elinizi suya batırarak ceviz iriliğinde parçalar alın yuvarlayın istediğiniz şekli verin ince çekilmiş cevize bulayın ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..


NOT:
* Çok lezzetli ve vitaminli bir helvadır.
* Nişasta ve pekmezi ocağa koymadan iyice karıştırın.
* Tencerede helva iyice kendini toplayana kadar pişirin.
* İçine ceviz yerine başka çerez türlerinide koyabilirsiniz.
* Üzerine sos çeşitleri dökebilirsiniz.
* Ben sade tercih ettim..

KAMIŞ SES VERİNCE NEY OLDUM SANIRMIŞ.

SON BAKILAN TARİFLER

Pekmezden Helva

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com