Elmanın büskivi ile aşkıdır.
* Yarım paket kakaolu veya sade petibör bisküvi (klasik kare bisküvi)
* 2 tane orta boy soyulmuş ince ince yarım ay şeklinde dilimlenmiş elma
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 çay bardağı dolusu çekilmiş ceviz
* 2 yumurta * 1 çay bardağı şeker * 2 çay bardağı elenmiş beyaz un * 1 paket kabartma tozu veya 1 çay kaşığı karbonat * 1/2 paket vanilya (isteğe göre) Süslemek için: * Pudra şekeri
Küçük bir borcama bisküvileri dizin üzerine dilimlenmiş elmaları tamamen kapatacak şekilde sıralayın, üzerine dövülmüş ceviz tarçını serpin, diğer tarafta yumurtayı şekerle iyice çırpın unu, kabartma tozunu koyun iyice çırpın akışkan olan bu malzemeyi elmaların üzerine dökün, 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin yaklaşık 25-30 dk. Pişen bisküvilerin ılınmasını bekleyin üzerini tamamen kaplayacak şekilde pudra şekeri eleyin, çay bardağı yardımıyla yuvarlak kesin soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Çok lezzetli kolay bir kurabiyedir.
* Arkadaşım Dilek Mutfaktadan aldığım bir tariftir.
* Klasik kare bisküvili tatlıdır.
* Tatlı severseniz şekeri 1,5 çay bardağı yapabilirsiniz.
* İçine cevizlerle birlikte kuru üzümde koyabilirsiniz.
* Damla çikolata koyabilirsiniz.
* Servis yaparken üzerine pudra şekeri yerine krem şanti veya çikolata sosu koyabilirsiniz.
* Kabartma tozu yerine karbonat koyarsanız üzerine 1-2 damla limon sıkmayı unutmayın, limon sıkmazsanız bisküviler karbonat kokar.
* Tepsinizi veya borcamınızı büyütünce malzemeleri orantılı olarak artırın.
* İsteyen sade isteyen kakaolu bisküvi kullanabilirsiniz.
* Ne kadar ağzı küçük bardakla keserseniz o kadar şiş şiş bisküvileriniz olur.
* Yuvarlakları bardaktan çıkarırken zorlanabilirsiniz.
* Bir kürdan veya bıçak ucuyla yardım alarak rahatça çıkarabilirsiniz.
* İsteyen üzerine pudra şekerine tarçın ilave ederek eleyebilirsiniz.
AZ ANLAMAK, TERS ANLAMAKTAN DAHA İYİDİR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com