Evde pide yapmak artık çok kolay
* 4 su bardağı elenmiş un
* 1 su bardağı ılık süt
* 1 tane yumurta
* 1 paket yaş maya (40 gr.lık)
* 1 yumurtanın sarısı
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1 dolu yemek kaşığı tereyağ(eritilmiş)
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 250 gr orta yağlı kıyma * 1 yemek kaşığı tereyağ veya sıvı yağ * 2 tane incecik kıyılmış kuru soğan * 2 adet küçük doğranmış yeşil biber * 1 tane incecik kıyılmış kırmızı biber * 1 tane soyulmuş ve incecik doğranmış domates * 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz * Tuz, karabiber, pul biber
Yumurta sarısı
Öncelikle mayayı ılık sütte eritin, içine hamur malzemelerinin hepsini ekleyin,yumuşak bir hamur elde edin, mayalanması için üzerini örtün bekletin,geniş bir tavada tereyağının içinde soğanı, biberleri kavurun içine kıymayı koyun kavurmaya devam edin kıyma kavrulunca domatesi baharatları,tuzu ve maydanozu koyun ocağın altını kapatın, soğumasını bekleyin, mayalanan hamuru 6 eşit parçaya daha küçük isterseniz 12 eşit parçaya ayırın ve beze haline getirin, masaya un koyun bezelerinizi pide şeklini verecek şekilde açın içine kıymalı harçtan koyun, fırın tepsisine dizin hamurun kenarlarına yumurta sürün, 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin, sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Yemek kültürümüzde pide her yörede farklı şekilde olmak üzere her yerde vardır.
* Cantık,etli ekmek , lahmacun gibi değişik şekillerde sunulur.
* Kıymalı harç yerine içine istediğiniz harcı koyabilirsiniz.
* Beyaz peynir,kaşar peyniri, patates, kuşbaşı et, ıspanak, mantar, patlıcan gibi malzemelerle yapılabilir.
* Pide pişerken üzerine yumurta kırabilirsiniz.
* Piştikten sonra kenarlarına tereyağ süerebilirsiniz.
* Harcın içindeki baharat ve yağ miktarları size kalmıştır.
* İsteyen fırından aldığı hazır ekmek hamuru ilede yapabilirsiniz.
* İsteyen mayasız hamurla da pide yapabilir.
* Hamurun inceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz.
* Açmak için un dan yardım alınız.
* Ben küçük ölçülerde küçük pideler yaptım .
* Sizler ölçüleri değiştirebilirsiniz.
HİÇ BİR FIRTINA BÜTÜN GÜN SÜRMEZ, YAĞMUR DA BÜTÜN GECE SÜRMEZ.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com