Tatlıların Şahıdır.
* 4 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı yoğurt
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1,5 su bardağı irmik
* 2 su bardağı elenmiş un
* 1 paket kabartma tozu veya karbonat
* 1 paket vanilya
* 2-3 damla limon suyu
* 1 limonun veya portakalın kabuğunun rendesi
Şerbeti İçin:
* 4,5 su bardağı şeker
* 6 su bardağı su
* 1/2 limonun suyu
Öncelikle şerbetinizi kaynatın ve soğuması için bir kenarda bekletin,oda ısısındaki yumurtaları şeker ile iyice çırpın, içine diğer sıvı malzemelerini daha sonra kuru malzemeleri koyun çok karıştırmayın, sadece malzemeler birbirine karışsın,yağlanmış tepsiye dökün, 175 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar 45 dk. kadar pişirin,ılıyan şerbetin yarısını dökün kalan yarısını biraz bekledikten sonra dökün,üzerini istediğiniz şekilde süsleyin,dilimleyin ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Revani çok kolay ama çok lezzetli şer betli tatlıdır.
* Şerbeti mutlaka 10-15 dk. kaynatın ve limonu ekleyin bir taşım daha kaynatın.
* Pişme derecesini anlamak için kürdan batırarak anlayabilirsiniz.
* Kürdana hamur yapışmazsa pişmiş demektir.
* Piştikten sonra 10-15 tane kürdanla delik açın şerbeti daha iyi çeker.
* Tatlılarda mutlaka şerbet sıcağa soğuk veya tersidir.
* Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
* Ben sade severim..
* İsteyen yumurtanın akını, beyazını ayrı ayrı çırpabilirsiniz.
* Tatlının şerbetinin tamamı konduktan sonra hemen yenmeyecekse mutlaka streç ile kaplayın, kurumasını önlersiniz.
* Tatlıyı bir gece önce yaparsanız daha lezzetli olur.
* Şurubunu daha iyi çeker..
ZEKA, KAFA İÇİNDEKİ ALTINDIR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com