Makarnayı pasta haline getirdik.
* 250 gr dana kıyma
* 1 tane ince doğranmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 tane ince kıyılmış yeşil biber
* 1 tatlı kaşığı salça
* Tuz,karabiber
Harç Malzemeleri:
* 250 gr dana kıyma
* 1 tane ince doğranmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 tane ince kıyılmış yeşil biber
* 1 tatlı kaşığı salça
* Tuz,karabiber
* Büyük bir kase yoğurt * 2-3 diş dövülmüş sarımsak Süslemek İçin: * Çeri domates * Maydanoz
Öncelikle makarnayı bol suda haşlayın süzün, tencere içinde tereyağ ile iyice çevirin içine kaşarın yarısını koyun, yağlanmış bir kalıba iyice basın üzerine kaşarın kalanını serpin 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. fırından çıkan makarnanın üzerine sarımsaklı bol yoğurt dökün, kavurduğunuz kıymayı üzerine dökün ve süsleyin, dilim dilim yaparak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Çok lezzetli ve görünüm süper bir makarnadır.
* Kişi sayısına göre makarnanızı ayarlayın.
* Makarna kalınca yoğurtlu olduğu için iyi olmuyor.
* Kişi sayısına göre kalıbınızı küçültün veya büyütün.
* Yoğurdu sarımsakla iyice çırpın.
* Yoğurdunuza biraz süzme yoğurt ekleyebilirsiniz.
* Kıymanızı soğanla bolca kavurun, içine yeşil biber, kırmızı biber,domates ekleyebilirsiniz.
* Baharat ve yağ miktarları size kalmıştır.
* İsterseniz fırın yerine tavada ters yüz yaparak kalıp makarnanızı hazırlayabilirsiniz.
* Makarnanın içine koyulan kaşar peyniri yapışmayı sağlıyor.
* Kalıba koyarken çok iyi bastırın.
* Üzerine biraz yumurta sürerek fırında pişirebilirsiniz.
ÇOK PARA HARAMSIZ; ÇOK LAF YALANSIZ OLMAZ
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com