Çok hafif ve lezzetli
* 500 gr halka halka doğranmış kabak
* Tuz
* Büyük bir kase sarımsaklı yoğurt * İsteğe bağlı zeytinyağı * Tuz, pul biber
Izgara kabak yapmak için öncelikle kabakları ızgarada veya grilde her iki tarafını iyice kızartın, kabakların üzerine sarımsaklı yoğurt dökün, isteğe bağlı olarak üzerine yağ dökebilirsiniz. Hemen servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Her türlü sebze ile yapabilirsiniz.
* Sebzelere önceden tuz atabilirsiniz.
* İsterseniz ızgara sırasında kabaklara çeşitli baharatlar koyabilirsiniz.
* Sarımsaklı yoğurt üzerine yağ dökmek size kalmıştır.
* Üzerine yağ dökmezseniz tam diyet yemeği olur.
* Üzerine dökeceğiniz yağ çeşidi size kalmıştır.
* Ben tereyağ yakıp döktüm kabak mantısı gibi oldu.
* Tuz, yağ, baharat sarımsak miktarları size kalmıştır.
* Üzerini taze nane veya dereotu ile süsleyebilirsiniz.
KÖPEKSİZ KÖY BULDULAR, DEĞNEKSİZ GEZİYORLAR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com