Patates kuzu eti ile pişince kral oldu.
* 350 gr kuzu parça et
* 4-5 tane iri doğranmış patates
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 kase ayıklanmış arpacık soğan
* 7-8 diş sarımsak
* 7-8 tane çeri domates
*1 tane kara biber
* 4-5 tane yeşil biber
* Tuz, tane karabiber, pul biber, kekik
* 1 tane defne yaprağı
Kuzu etli patates yemeğini yapmak için öncelikle etleri bir tencere koyun kapağını kapatın suyunu çekene kadar pişirin,piştikten sonra içine biraz tereyağ ve soğanları koyun kavurun, diğer tarafta patatesleri,biberleri az yağda biraz kızartın, fırın tepsisine patatesleri,etleri,biberleri dizin üzerine domatesleri, tane karabiberi,tuzu,defne yaprağını,arpacık soğanları,isteğe göre pul biberi ve kekik koyun üzerine 1 su bardağı suyu salça ile ezin ve üzerine dökün 180 derecede suyunu çekene kadar fırında pişirin,sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Etli patates yemeği çok lezzetli bir yemektir.
* Et miktarını artırabilirsiniz.
* İsteyen patatesleri kızartmadan koyabilirsiniz.
* İçine koyacağınız et kuzu eti olursa daha lezzetli olur.
* Tuz,ve baharat,yağ miktarları size kalmıştır.
* Yemeğin bol soğanlı olması lezzet kadar.
* Tane karabiber ve defne yaprağı çok hoş bir koku veriyor.
* İsteyen bunları koymayabilir.
* İsteyen havuç ilave edebilir.
* Dolmalık renkli biberler kullanabilirsiniz.
* Domates miktarını azaltabilirsiniz.
* Suyu na göre domates koyabilirsiniz.
* Yemek çok sulu olmamakla beraber susuzda olmayacaktır.
* Yemek fırından çıkınca 10 dk. dinlendirirseniz daha lezzetli olur.
SİYAH İNEKTEN BEYAZ SÜT ALINMAZ.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com