Nohut kabağa ayrı bir lezzet kattı.
* 500 gr taze yıkanmış doğranmış kabak
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 tane halka halka doğranmış havuç
* 1 tane doğranmış kırmızı biber
* 5-6 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tane doğranmış domates
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* Bir küçük kase haşlanmış nohut
* 1 çay kaşığı toz şeker
* Tuz,baharat
* Kıyılmış dereotu
Geniş bir tencerede kuru soğanları zeytinyağı içinde kavurun üzerine bütün malzemeyi koyun, tencerenin kapağını kapatın sebzeler suyunu bırakınca,üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin tuzunu koyun kısık ateşte kabaklar pişene kadar altını kapatmayın, servis sırasında üzerine dereotu serpin.
Afiyet Şeker Olsun...
İT İTE BUYURMUŞ, ODA KUYRUĞUNA BUYURMUŞ
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com