Mayasız hamurdan yapıldı.
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 5 çay bardağı elenmiş beyaz un ( 500 gr)
* 2 yemek kaşığı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı sirke
* 1 yumurta
* 4-5 çay bardağı ılık su
* İstediğiniz malzeme koyabilirsiniz.
* Yağ ve susam
Hamur malzemelerini karıştırın yumuşak bir hamur haline getirin ve yarım saat nemli bez altında dinlendirin,dinlenen hamuru iki bezeye ayırın her bezeyi büyük bir servis tabağı büyüklüğünde açın içine fırça ile bolca yağ sürün, parçanın birini yağlanmış tepsiye yayın, araya koyacağınız iç harcını yayın, üzerine diğer hamuru açarak malzemenin üzerine kapatın, üzerine yumurta sarısı sürün bolca susam atın,180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin, sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
SİRKEYİ,SARIMSAĞI DÜŞÜNEN PAÇAYI YİYEMEZ.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com