Yeşil kabağın salatasına bayılacaksınız.
* 5-6 tane uzun yemeklik kabak
* 1/2 demet incecik kıyılmış maydanoz
Salatanın Sos Malzemeleri :
* 2 tane limonun suyu
* 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
* 4-5 diş dövülmüş sarımsak
* Tuz, pul biber
* 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Kabakları jülyen doğrayan aletlerle doğrayın, üzerine sos malzemelerini karıştırın dökün, maydanozları ekleyin ve servis yapın. Her yemeğin yanına çok lezzetli bir salatadır.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Kabakları ne kadar uzun keserseniz görüntü çok güzel oluyor.
* Sosunuzu geniş bir kap içinde iyice çırpın.
* Maydanozla birlikte dereotu koyabilirsiniz.
* Sosu tam servis sırasında dökün.
* Jülyen doğrayan aletleleri her yerde bulabilirsiniz.
* İçine istediğiniz baharatları ilave edebilirsiniz.
* İsteyen paket içindeki hazır salata sosu koyabilirsiniz.
* Ben koymadım ..
BAZI İNSANLARI ARPAYA KATSAN AT YEMEZ, KEPEĞE KATSAN İT YEMEZ
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com