ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Evde Sarma Döner

Döner yapılmaz demeyin (Cağ Döner)

Döner yapılmaz demeyin (Cağ Döner)

Malzemeler

* 4-5 kilo kemiksiz koyun veya kuzu eti (but ve koldan)
* Bir miktar ciğer gömlek yağı veya iç yağ yada kuyruk yağı
* Etleri dizmek için döner demiri

Et Sosu için:
* 2 şişe sade soda
* 2 su bardağı soğuk süt
* 1 su bardağı yoğurt suyu
* 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
* Tuz,karabiber,kekik
* 7-8 diş dövülmüş sarımsak
* 7-8 tane piyazlık doğranmış soğan
* 2 tane kuru soğanın suyu

Yapılışı

Evde mangalda yapacağınız döner için etleri döner demirine dizilecek hale gelecek şekilde kasabınıza kestirin kesilen etleri karıştırılmış sos malzemesi ne yatırın ve bir gece bekletin, ertesi gün etleri tek tek dizin,aralara etin yağından koyun, köz haline gelmiş kömür ateşinde yavaş yavaş çevire çevire pişirin, pişen etleri keskin bıçakla incecik kesin servis yapın, bu işlemi pişen her yöne uygulayın,pilav üstü servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...



NOT:
* Döner yapmak için mutlaka kasabınıza etleri hazırlatın.
* Döner eti kağıt inceliğinde olmalıdır.
* Döner demiri mutlaka olmalıdır.
* Çok ince etler akşamdan terbiye edilmesine gerek yoktur.
* Kalın olan (bizimki gibi) etler mutlaka terbiye edilmelidir.
* Sinirleri temizlenmiş olmalıdır.
* Etleri dizerken arasına isterseniz yapışması için yağlı kıyma konulur.
* Aralarına gömlek yağı konulur.
* Gömlek yağı yerine iç yağ veya kuyruk yağı konulabilir.
* Baharat miktarları size kalmıştır.
* Et miktarı size kalmıştır.
* Dönerin lezzetli olması pişmesi ile bağlantılıdır.
* Döneri kesmek ayrı bir maharet gerektirir.
* Döner bıçağı özeldir. Çok keskin olmalıdır.
* Döner yapmak pişirmek ve kesmek bir sanat işidir.
* İsteyen kuru soğan yerine sadece soğan suyu koyabilir.
* Döneri tavuk etinden de yapabilirsiniz.
* Pilav üstü veya lavaş içinde çok lezzetli olur.
* Bizim dönerimiz çok lezzetli oldu,tavsiye edilir.
* Bu dönere çağ döner diyebiliriz.

KURT SADECE TÜYÜNÜ DEĞİŞTİRİR, HUYUNU ASLA DEĞİŞTİRMEZ.

SON BAKILAN TARİFLER

Evde Sarma Döner

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com