Doğal Antibiyotiktir.
* Kastamonu ve yurdumuzun pek çok yöresinde yetişen bir sebze, dayanaklı sarımsaklar Kastamonu da yetişir,Taşköprü ilçesi sarımsak cennetidir.
* Taşköprü sarımsağı beyaz,kışa dayanıklı,daha keskin kokulu,konserveye, turşuya dayanaklıdır.
* Kastamonu yöremizde Sarımsak festivali vardır.
* Sarımsak besin değeri ve vitamin açısından tam bir şifa kaynağıdır.
* Sarımsakta A,C,P,B grubu vitaminleri vardır.
* Kalsiyum,selenyum,magnezyum,potasyum gibi mineral açısından çok zengindir.
* Vücuda güç,enerji verir.
* İştah açar,hazmı kolaylaştırır.
* Balgam söktürür.
* Kabızlığı önler.
* Kalp ve damar hastalıkları için faydalıdır.
* Kanı temizler.
* Kuvvetli bir antibiyotiktir.
* Mikrop öldürücüdür.
* Kan dolaşımını dengeler.
* Damar sertliğini engeller.
* Damar tıkanıklığını engeller.
* Tansiyonu düşürür.
* Böreklerin düzenli çalışmasını sağlar.
* Basur,varis,astım,romatizma hastalıklarına iyi gelir.
* Şekeri dengeler.
* Sarımsağı çiğ olarak sürekli ve düzenli kullandığınızda faydalarını görürsünüz
* Bazı kaynaklarda pişmiş tüketmenin daha faydalı olduğu söyleniyor.
* Saçlara sürersek saçları besler ve güçlendirir.
* Zehirli hayvan ısırıklarına sürüldüğünde mikrobu öldürür.
* Sarımsak yağı cilde parlaklık verir.
* Sarımsak yağı eklem yerlere sürülünce ağrıyı keser.
* Sarımsağı bütün yemeklerinize 2-3 diş koymanız tavsiye edilir.
* Zeytinyağlı yemeklerin hepsine koyun.
* Turşuların olmazsa olmazlarıdır.
* Pizzalara, ekmeklere,soslara özel olarak ilave edilir.
* Köftelere konulur.
* Kabukları ile ızgarada pişirilip yenmesi tavsiye edilir.
* Sarımsakları soyun poşet içinde dondurucuda saklayabilirsiniz.
* Günümüzde sarımsak tozları bulunmaktadır.
* Sarımsak yedikten sonra ağzınızda maydanoz,nane,kakule,karanfil çiğnerseniz ağzınızın kokunu alır.
*Sarımsak yemeklere lezzet ve nefaset katar.
Anadolu da yaşayan insanların yıllar kullandığı sarımsak limon mucizesi reçetesini aşağıda veriyorum.
1. Reçete:
* 1 kg sarımsak soyulacak ve ezilecek
* 5 litrelik cam kavanoza konulacak
* Üzerine 1 lt su konulacak
* 5 adet limonun suyu konulacak,
* 1 lt. sirke konulacak
* Hepsi karıştırılacak
* Kavanozun kapağı kapatılacak
* Serin bir yerde 6-10 ay bekletilecek
* Günde bir tatlı kaşığı tüketilecek.
2. Reçete:
* 2 kg limonun suyu
* 40 diş soyulmuş dövülmüş sarımsak
* Cam kavanoza doldurun
* Karıştırın
* Ağzını kapatın
* Her gün çalkalayın
* Serin ve karanlık bir yerde bekletin
* 25 gün bekleyin
* Daha sonra aç karnına
* Yarım çay bardağı için.
* Mümkünse aynı saatte için.
* İçine ilave hiç bir şey koymayın (tuz,şeker gibi)
SARIMSAĞI GELİN ETMİŞLER KIRK GÜN KOKUSU ÇIKMAMIŞ.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com