Mayasız hamurdan yapıldı.
* 1 kg. elenmiş un
* Tuz
* Bir kaç damla sirke
* Ilık su
Yapılan Hamur İçin:
* Bolca zeytinyağı veya sıvı yağ
* 200 gr yağsız dana kıyma * 2 tane incecik kıyılmış kuru soğan * 10-15 dal ince kıyılmış maydanoz * Tuz,Baharat çeşitleri * 1 yemek kaşığı tereyağ * 1 tane çiğden rendelenmiş patates
* 1 tane yumurta * Bolca susam
Öncelikle hamur malzemeleri iyice yoğurun, kulak memesi yumuşaklığından biraz sert bir hamur elde edin,hamuru büyük bir kase kadar 6 tane bezeye ayırın, yağlanmış tepsiye dizin üzerine bolca yağ dökün , 1 saat üzeri kapalı olarak bekletin, diğer tarafta kıymayı soğanla kavurun tuzunu,baharatını,yeşilliğini ve rende patatesi ekleyin ve kavurma işlemini bitirin soğumaya bırakın. Dinlenen hamurun 3 tanesini üst üste alın ve tepsi büyüklüğünde elinizle veya oklava ile açın, yağlanmış tepsiye yayın, üzerine soğuyan kıymalı harcı bolca yayın, diğer hamura aynı işlemi uygulayın ve kıymalı harcın üzerine yerleştirin, hamura bolca çırpılmış yumurta sürün, susam ekin 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek ılık servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Mayasız köy pidesi lezzetli ve pratik bir börektir.
* Kıyma harcını sıra ile kavurun.
* Tuz,yağ,baharat ve yeşillik miktarları size kalmıştır.
* Benim hamurum biraz yumuşak oldu,siz daha sert yoğurun.
* Çekimlerden kalan hamurla yaptım.
* Hamura konulan sirke lezzet ve hamuru kat kat yapar.
* Hamurun suyunu göz kararı ile ayarlayın.
*Hamura tuz koymayı kesinlikle unutmayın.
* Unu elerseniz daha iyi bir hamur elde ederseniz.
BOSTAN YEŞİLKEN PAZARLIĞA OTURULMAZ.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com