Ege Bölgesinde yetişen bir bitki
* 2-3 demet deniz fasulyesi
* 2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* 1 fincan limon suyu
* 4-5 diş dövülmüş sarımsak
Haşlamak İçin:
* Su dolu büyük bir tencere
* 1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu
Deniz fasulyelerinin saplarını ayıklayın yıkayın ve su dolu tencereye kabartma tozunu koyun ve kaynatın, kaynayan suya fasulyeleri ilave edin ve 10-15 dakika haşlayın, haşlanan fasulyeleri sudan çıkartın soğuduktan sonra kalın saplarından ayırın salata tabağına koyun, üzerine yağını, limon suyunu ve sarımsağı dökün ve servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Deniz fasulyesi, Deniz börülcesi gibi çok lezzetli bir ottur.
* Salatası çok leziz oluyor.
* Ben ilk defa duydum ve pazardan aldım.
* Deniz börülcesinden farkı kılçıksız olması
* Lezzeti biraz farklı ama çok güzel
* Haşlarken yine tuz koymuyoruz.
* Fazla haşlamayın.
AKSAYANLA AKSAK, SUYA GİDENLE SUSAK.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com