ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Saçta Kavurma

Kuzu kavurma

Kuzu kavurma

Malzemeler

* 200 gr kadar yağsız kuşbaşı dana veya kuzu eti
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 2 tane ince kıyılmış yeşil biber
* 1 tane yemeklik kıyılmış küçük kuru soğan
* tane soyulmuş ince doğranmış domates
* Tuz, baharat

Yapılışı

Saç kavurma yapmak için öncelikle saçınızı ocağa koyun iyice kızsın, kızan saça yağını koyun eriyince etleri atın iyice kavurun kavrulan etlere soğanları koyun yeniden kavurun biberleri koyun kavurun en son domatesi ekleyin iyice kavurun tuzunu ve baharatını koyun servise sunun.
Afiyet Şeker Olsun..



NOT:
* Saç kavurma yaparken alacağınız etler yumuşak olmalıdır.
* Saç kavurma çabuk yapılan bir yemek olduğundan etler çabuk pişen olmalıdır.
* Etleriniz çok küçük doğranmalıdır.
* Soğanlar, biberler ve domatesler çok küçük doğranmalıdır.
* Yağ,tuz, baharat miktarları size kalmıştır.
* Pişen kavurmaya tercihe göre kekik,karabiber,pul biber atabilirsiniz.

ALÇAK ATIN BİNMESİ KOLAYDIR.

SON BAKILAN TARİFLER

Saçta Kavurma

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com