Kuzu kavurma
* 200 gr kadar yağsız kuşbaşı dana veya kuzu eti
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 2 tane ince kıyılmış yeşil biber
* 1 tane yemeklik kıyılmış küçük kuru soğan
* tane soyulmuş ince doğranmış domates
* Tuz, baharat
Saç kavurma yapmak için öncelikle saçınızı ocağa koyun iyice kızsın, kızan saça yağını koyun eriyince etleri atın iyice kavurun kavrulan etlere soğanları koyun yeniden kavurun biberleri koyun kavurun en son domatesi ekleyin iyice kavurun tuzunu ve baharatını koyun servise sunun.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Saç kavurma yaparken alacağınız etler yumuşak olmalıdır.
* Saç kavurma çabuk yapılan bir yemek olduğundan etler çabuk pişen olmalıdır.
* Etleriniz çok küçük doğranmalıdır.
* Soğanlar, biberler ve domatesler çok küçük doğranmalıdır.
* Yağ,tuz, baharat miktarları size kalmıştır.
* Pişen kavurmaya tercihe göre kekik,karabiber,pul biber atabilirsiniz.
ALÇAK ATIN BİNMESİ KOLAYDIR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com