Baklavanın kibarı
* Un (alabildiği kadar)
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 250 gr tereyağı veya sıvıyağ
* 1 yumurta
* 1 çay bardağı yoğurt
* Yarım çay bardağı sirke
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çay bardağı su
* Bir çimdik tuz
* Açmak için 200-300 gr buğday nişastası
Şerbet için
* 6 bardak toz şeker
* 5-6 bardak su
* Yarım limonun suyu
* 250-300 gr kadar kavrulmuş dövülmüş ceviz veya fındık,fıstık * 1 çay bardağı toz şeker
Hamur malzemeleri birbirine karıştın iyice yedirin, un ilave edin poğaça hamuru
kıvamında bir hamur yapın dinlenmesi için üzerini örtün 1 saat bekletin, diğer tarafta su ve şekeri karıştırın, şerbet ocak üzerinde kaynatın ravaklaşma başlarken limon suyu ilave edin, şerbeti ılıması için bir kenarda bekletin. Bir kap içinde cevizi toz şekerle karıştırın, dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın, oklava ile incecik açın içine erimiş tereyağını ve cevizi serpin, açılan yufkayı ortadan ikiye kesin, yufkanın ucundan siğara böreği sarar gibi incecik sarın ve elinizde her iki tarafıdan büzerek burma şerit halinde tepsiye kol böreği şeklinde dizin, bütün yufkaları yapın ve tek tek tepsiye dizin,kalan tereyağını kızdırın ve üzerine dökün 185 derecede ısıtılmış fırında iyice nar gibi kızarana kadar pişirin, baklava ılıyınca ılık şerbeti dökün...
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Baklavalık un farklı olur, marketlerde baklavalık un diye ayrılarak satılır..
* Çorum yöresi unları baklava ve hamur işleri için çok iyidir.
* İsterseniz hazır baklava yufkası kullanabiliriniz.
* Baklavaya tereyağ her zaman daha çok lezzet verir.
* Nişaşta hamurun açılmasını kolaylaştırır.
* Baklava nar gibi kızartılmalıdır.
* Şerbetinin kıvamı biraz koyu olmalıdır.
* Şerbete ilave edilen limon şekerlenmemesini önler.
* Şerbetni baklavaya dökülme zamanı ve ısısı çok önemlidir.
* Normal baklavadan daha kolay yapılır.
* Lezzetine doyum olmuyor.
* Daha güney doğu ve Şanlı Urfa'da sıra gecelerinde sunuluyormuş.
* Daha kalın şekline de HIRTLEVİK adı veriliyormuş
YAVUZ İTİN SONU, UYUZDUR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com