Kıymalı ve Ispanaklı Ev Pidesi
Hamuru İçin:
* 2 yumurta
*100 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* Tuz
* Kabartma tozu (1 paket)
* 18-20 yemek kaşığı elenmiş un
* 500 gr yıkanmış kurutulmuş incecik kıyılmış ıspanağın yaprakları * Önceden bol yağda kavrulmuş dana koyun karışımı (1 orta boy kase kadar) * 2 tane incecik kıyılmış kuru soğan * Tuz,karabiber,pul biber
* 1 kase rende kaşar * Biraz tereyağ * 1 tane çırpılmış yumurta sarısı
Hamur malzemelerini karıştırın yumuşak bir hamur elde edin streçe sararak dolapta yarım saat dinlendirin, dinlenen hamura pide şekli verin içine kıymayı ,ıspanağı soğanı koyun kenarlarına yumurta sarısı sürün,yağlı kağıt yayılmış tepside 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst pişirin, inmesine yakın üzerine kaşarları yayın 3-4 dakika daha fırında tutun ve çıkarın, pidelerin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağ koyarsanız daha lezzetli olur, dilim dilim servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Hamur malzemesi size 3-4 pide tane çıkarır.
* Bu hamuru istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
* Poğaçalar yapabilirsiniz.
* Mayasız olması mide ve alerjik bünyeler için iyi bir tercihtir
* Pide büyüklüğü tuzu ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Hamuru ince taba halinde kullanırsanız daha başarı oluyor.
* İsteyen oklava ile açarak kullanabilir.
* Üzerine koyacağınız kaşar ve tereyağ miktarı size kalmıştır.
* Ben biraz büyük pideler yaptım.
* İsteyen iç malzemesini değiştirebilir.
* Hamuru ince taba halinde kullanırsanız daha başarı oluyor.
* İsteyen oklava ile açarak kullanabilir.
AĞZI BÜYÜK OLANA, KEPÇE KAŞIK GELİR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com