Hazır yufkadan.
* 7-8 tane hazır yufka
* 2 tane incecik kıyılmış kuru soğan
* 1 kg incecik kıyılmış pırasa
* 300 gr yağsız kıyma
* 1-2 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz,karabiber
* 1 su bardağı su * 1/2 su bardağı sıvı yağ
İç Malzemesinin Yapılışı: Geniş bir tava içine tereyağını koyun soğanı pembe oluncaya kadar kavurun üzerine kıymayı ilave edin kavurun en son incecik kıyılmış pırasayı koyun üzerine tuzunu atın ve iyice yumuşayıncaya kadar pişirin karabiber serpin soğuması için altını kapatın ve bekletin sonra börek içi olarak kullanın.
Böreğin Yapılışı: Yufkaları ikiye kesin tezgaha bir yufkanın yarısın yayın yuvarlak tarafına bolca iç malzemesinden koyun sıkı sıkı rulo yapın yağlanmış tepsiye kol böreği şeklinde sararak koyun, diğer yufkalara da aynı işlemi yapın tepsiyi doldurun, üzerine çırpılmış yağ ve suyu üzerine dökün 1 gece buzdolabında bekletin, ertesi gün 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin.Biraz soğuyunca dilim dilim servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Çok lezzetli bir börek olduğundan şiddetle tavsiye ediyorum.
* Kol böreği yapanlar daha kolay yapacaklardır.
* Bol kıymalı ve bol pırasalı olunca çok lezzetli oluyor.
İsteyen soğan koymayabilir.
* Tuz, baharat miktarları size kalmıştır.
* Yağ miktarı size kalmıştır.
* İsteyen pul biber ekleyebilir.
* Bir gece bekletmek daha lezzetli olmasını sağlıyor.
* Tepsinize göre yufka sayısını ayarlayabilirsiniz.
* Börek için saracağınız yufkayı yarım olarak kullanın.
* Pişirirken üzerine hiç bir şey sürmüyoruz.
* Börek biraz soğumadan kesmeyin
* Böreği alt üst iyice kızartın.
* Tereyağ yerine sıvı yağ kullanabilirsiniz.
AĞACA BALTA VURMUŞLAR, SAPI BENDENDİR DEMİŞ
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com