Turp otu diyede bilinir.
* Yıkanmış ayıklanmış hardal otu
* İstediğiniz kadar dövülmüş sarımsak
* Zeytinyağı
* Bolca limon suyu
* Tuz, pul biber
Ayıklanmış yıkanmış hardal otlarını bol suda yumuşayana kadar haşlayın soğuduktan sonra suyunu iyice sıkın servis tabağına koyun üzerine bol limon,zeytinyağı, tuz, pul biber ve sarımsak karışımını dökün ve karıştırın servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Şimdi tam zamanı olan hardal çok lezzetli bir ottur.
* Bazı bölgelerde eşek turpu denir.
* Her yerde rastlayabileceğiniz bir ottur.
* Yağmurdan sonra toplanması tavsiye edilir.
* Kalın saplarını keserek ayıklayın.
* Bol tuz içinde bekleyerek iyice yıkayın
* Bol tuzlu suyun içinde haşlayın.
* Zeytinyağı ve limonu bol olmalıdır.
* Tuz,baharat ve sarımsak miktarları size kalmıştır.
* Haşlanan otları mutlaka sıkarak iyice süzdürün.
* Hardal otunu kavurarak yumurtalı yapabilirsiniz.
ADAM OLANA BİR SÖZ YETER.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com