Doğadaki otlar ile çok güzel gözleme yapabilirsiniz.
* 1 demet yıkanmış kıyılmış ebegümeci otu
* 2-3 tane hazır yufka veya kendi açtığınız yufka
* 1 tane incecik kıyılmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
* 1/2 yemek kaşığı domates salçası
* 1 kase lor peyniri
* Tuz, baharat
* 1 kase su
* 1 kaşık üzerine sürmek için tereyağ
İç malzemesinin yapılışı:
* Geniş bir tava içinde soğanları yağ ile birlikte pembe olana kadar kavurun
* Soğanlara salçayı ekleyin kavurmaya devam edin.
* Kavrulan malzemeye doğranmış ebegümeci otlarını koyun
* Çevire çevire kavurun
* Tuz ve baharatları ekleyin
* kavrulan iç malzemeyi soğuması için kenarda bekletin.
* Soğuduktan sonra peyniri koyarak karıştırın
Gözlemenin Yapılışı:
* Yarım yufkayı masaya yayın üzerine bir kaç küçük parçalar halinde baklava yufkası koyun
* Baklava yufkası bölümüne hazırladığınız içten 2 kaşık yayarak koyun
* Yufkanın kenarlarının bir kenarını kapatın elinizin ucu ile biraz su serpin.
* Diğer tarafını da kapatın
* Bütün yufkaları aynı şekilde gözleme şeklinde kapatın.
Gözleminin Tavada Pişiriliş
* Tavayı ocağın üstüne koyun ve altını harlı açın
* Tavanın iyice kızmasını sağlayın.
* İçine isteyen biraz yağ koyabilir.
* Kızan tavaya gözleme şeklindeki yufkayı koyun
* Ocağın altını kısın
* Önce bir tarafını sonra diğer tarafın iyice pişirin.
* Pişen gözlemeleri tereyağ ile iki tarafını yağlayın
* Biraz soğuduktan sonra keserek servis yapın.
Afiyet Olsun.
NOT:
* Tam zamanı olan ebegümeci otunu değerlendirebilirsiniz.
* Gözleme içinde çok lezzetli oluyor.
* Çok lezzetli ve şifa kaynağı olan gözlemenin yapılışı da çok kolaydır.
* Yufkayı ikiye kesmeden bir yufkadan da gözleme yapabilirsiniz.
* Ben harca gözlemenin üzerinde peynir ekledim.
* Ben labne peyniri kullandım.
* Tuz ve baharat miktarları ve çeşitleri size kalmıştır.
* Yağ miktarı size kalmıştır.
* Gözlemeye koyacağınız malzeme miktarı size kalmıştır.
* Gözlemeye biraz su serpmek daha güzel yapıyor.
* Ben tavaya yağ koymadan pişiriyorum.
* Ebegümecinin yemeği veya kavurması da çok lezzetli oluyor.
KALİTELİ AYAKKABI, KALİTELİ AYAKKABI İLE KALİTELİ OLAMAZSINIZ.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com