Ispanaklı kekin farklı sunumu
* 3 yumurta
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 2 su bardağı un
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı dolusu haşlanmış ıspanak yaprakları (rondodan geçirilmiş)
Kesmek İçin:
* Yuvarlak kalıp
* 1 paket krem şanti * 1 su bardağı soğuk süt * Çikolata sosu
* Ispanakları yıkayıp az suda haşlayın suyunu süzün
* Robottan geçirip püre haline getirin,
* Başka tarafta krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın
* Buz dolabana koyun.
* Kek malzemelerinin kuru olanlarını bir kapta karıştırın
* Başka bir kapta sıvı malzemeleri iyice çırp ve birbirine karıştırın,
* Üzerine ıspanakların tamamını içine koyun ve tekrar karıştırın
* İstediğin bir kalıba yağlı kağıt yayın,( ben yuvarlak tepside yaptım)
* Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dk.pişirin
* Keki fırından çıkarın
* Kek soğuduktan sonra tepsiden çıkarın
* İstediğiniz bir kalıpla bastırarak çıkarın
* Kekin kalan parçalarını robotta un ufak olana kadar parçalayın( rondoda olur)
* Dolaptan çıkardığınız krem şantiye küçük kekleri iyice bulayın
* Rondodan geçmiş kek parçalarını krem şantili kekleri bu kek kek parçalarına bulayın
* Kekleri dolapta 1-2 saat bekletin
* Dolaptan çıkarın üzerini çikolata sosu ile süsleyin
* Üzerine biraz kıyılmış ıspanaklı kekten koyun,Servis yapın
* Afiyet Olsun..
NOT:
* Çok lezzetli güzel bir kek çeşitidir.
* İsteyen keki bütün olarak servis yapabilir.
* Bütün servis yapmak isteyen keki ortadan keserek arasına krema koyabilir.
* Ispanaklı kekin hem yapılışı kolay hemde çok lezzetlidir.
* Lezzeti ve görünüşü şan fıstıklı pastaya benziyor.
* Kekin kenarlarını rondadan çok ince çekin.
* Krem şantiye erimiş beyaz çikolata ilave edebilirsiniz.
* Krem şantiye muzlu veya veya hazır paket pudingler ekleyebilirsiniz.
* Küçük keklerin ortasını kesip aralarına krem şanti sürebilirsiniz.
* Ama inanın hiç gerek yok.
* Kremaya ezilmiş muz ilave edebilirsiniz.
* Üzerine ister hazır çikolata sosu dökün ister kendiniz sos yapın.
* İsteyen hazır paket sos kullanabilir.
* İsteyen benmari usulü eritilmiş çikolatada dökebilirsiniz.
* Kek için ıspanağın sadece yapraklarını kullanın
* Ispanağı ister haşlayarak kullanın ister çiğden kullanın
* Ben ıspanakları haşlayıp robottan geçiriyorum
* Hatta kıştan yapın dondurucuya atın
* İstediğiniz kek kalıbında pişirebilirsiniz.
* İstediğiniz kalıpla kesebilirsiniz.
* İsteyen çay bardağı ile kesebilir.
* Kek pişirirken pişirme kurallarına uymaya ihmal etmeyin.
* Ispanakları çok iyi yıkamayı ihmal etmeyin
* Bol ıspanaklı isteyen daha fazla ıspanak kullanabilir.
* Şekeri azaltıp çoğaltabilirsiniz.
OLDUĞUM ZAMAN ÖLMÜŞÜMDÜR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com