ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Kadın Budu Köftesi

Fırında yaptım

Fırında yaptım

Malzemeler

* 250 gr yağsız dana kıyma
* 1 kase pişmiş pilav veya 1 kase haşlanmış pirinç
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya sıvı yağ
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
* 1/2 demet ince kıyılmış dereotu
* Tuz, baharat

Üzeri İçin

* 2 tane çırpılmış yumurta * 1 su bardağı un

Yapılışı

* 1 kase haşlanmış pirinç veya pişmiş pilavı geniş bir kabın içine koyun
* Kıymanın yarısını ilave edin
* Yeşillikleri koyun
* Tuz ve baharat ilave edin
* Başka tarafta tava içinde yağı koyun
* Ocağın altını açın,
* Yağın içine soğanları ilave edin 5 dk. kavurun
* Kalan çiğ kıymayı soğanlara ekleyin
* Kıymayı iyice kavurun
* Kavrulan kıymalı soğanı diğer malzemelerin üzerine dökün
* Biraz bekleyin ve iyice yoğurun
* Yoğrulan kıymadan elinizin yarısı kadar büyüklükte köfteler yapın
* Bütün malzemeyi köfte haline getirin
* Köfteleri önce una bulayın
* Köfteleri sonra çırpılmış yumurtaya batırın
* Yağlı kağıt yayılmış tepsiye dizin
* 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin
* Fırından çıkan köfteleri sıcak sıcak servis yapın
* Afiyet Olsun..


NOT:
* Kadınbudu köfte genellikle kızgın yağda kızartılır
* Ben yağda kızartmadan aynı işlemi fırında yapıyorum
* Lezzet olarak kızartmadan hiç farkı olmuyor.
* Ben artan pilavla her zaman kadınbudu yaparım.
* Köftenin özelliği kıymanın bir kısmının çiğ bir kısmının pişmiş konulmasıdır.
* Köfteler normal köftelerden biraz daha büyük yapılıyor.
* Köfte hamurunun çok iyi yoğrulması gerekir.
* İçine koyacağınız baharat çeşitleri size kalmıştır.
* Karabiber ve pul biber yakışıyor.
* Tuz ve yağ miktarları size kalmıştır.
* 2 yumurta az gelirse ilave edebilirsiniz.
* İsteyen kepekli pirinç ve kepekli unla yapabilir.
* Yumurtanın çok iyi çırpılması gerekir.
* Köfteler önce unu çok iyi bulanmalıdır.
* Köftelerin her tarafı unlanmalıdır.
* Unlanan köfteler çırpılmış yumurtaya bolca bulanmalıdır.
* Köfteler yağlı kağıt üzerine dizilerek fırında pişirilir.
* Bu şekilde yapılan köfteler yağsız ve lezzetli olur
.* Fırında iyice pişirilmelidir.

ÖLÜMSÜZ OLAN TEK ŞEY DÜŞÜNCEDİR.

SON BAKILAN TARİFLER

Kadın Budu Köftesi

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com