Kuru Fasulye her şekilde lezzetli
* 2 su bardağı akşamdan ıslanmış kuru fasulye
* 250 gram kuş başı koyun eti veya kemikli et
* 2 orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya margarin
* 1 yemek kaşığı karışık biber ve domates salçası
* 5-6 diş sarımsak
* 1 domates (iri doğranmış)
* 1 tane yeşil biber
* 1 tane kırmızı biber
* Pul biber ve karabiber
*Tuz
Pişirmek İçin:
* Büyük bir güveç tenceresi
* Folyo kağıdı
* Güveç tenceresinde yemeklik doğranmış kuru soğanları yağ ile kavurun
* Kavrulan soğana etleri koyun ve yine kavurun
* Salçayı ve fasulyeleri ve diğer bütün malzemeyi ilave edin
* Tuzunu ve suyunu koyun
* Güvecin ağzını folyo ile iyice kapatın
* Güveç tenceresinin kapağını kapatın
* 2 saat çok yavaş ateşte pişirin
* Pişme süresinde kesinlikle kapağını açmayın
* Pişme süresi dolunca 10 dk. dinlendirin
* Sıcak sıcak servis yapın
* Afiyet Olsun.
NOT:
* Kuru fasulyeyi mutlaka akşamdan ılık tuzlu su da ıslatın
* İsteyen pişirmeden bir taşım kaynatabilir.
* Önceden haşlamak besin değerini düşürür.
* Kuru fasulye gazlı bir yiyecektir.
* Ben kaynatmıyorum.
* Et olarak kuzu eti tercih ederseniz daha lezzetli olur.
* Yağ,tuz , baharat ve salça miktarı size kalmıştır.
* İsteyen biber salçası kullanabilir.
* İçine domates,kırmızı ve yeşil biber ilave edebilirsiniz.
* İsteyen kıymalı,pastırmalı,sucuklu, sade gibi pişirebilir.
*Suyunu koyarken yemeğin üzerini 4 parmak geçsin
* Güvençte pişen yemekler çok lezzetli olur.
* Yemek geç ısınır ama geç soğur
YETİM HIRSIZLIĞA, ÇIKTIMI AY AKŞAMDAN DOĞARMIŞ
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com