Havuzlu börek olmaz demeyin
* 4 yufka
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 çay kaşığı karbonat
* Fırça
* İstediğiniz bir iç malzemesi * Peynir, kavrulmuş kıyma, salam sosis,sucuk,tavuk sote gibi * Ben peynirli ve tavuk soteli yaptım.
İç Sosun yapılışı:
* Yağı,yoğurdu ve karbonatı derin bir kaba koyun
* Bütün malzemeyi iyice çırpın
* Sos hazır.
* Tezgaha bir yufkayı yayın
* Yufkanın üzerin iç sosunu fırça ile sürün
* Yufkayı ikiye katlayın
* İstediğiniz büyüklüğe göre üçgenlere kesin
* Ben 3 veya 4 'de kesiyorum
* Her üçgeni boş olarak sigara böreği gibi tam ucu gelmeyecek şekilde sarın
* Sigara böreğini uçlardan birleştirin
* Sonda kalan ucu birleşen yere sokun
* Börekleri dondurucuya koyun
* 24 saat dolapta bekletin
* Dondurucudan çıkan börekleri
* Yağlı kağıt yayılmış tepsiye dizin
* Bütün yufkaları aynı şekilde bitirin
* 180 derecede ısıtılmış fırında
* Börekler kızarana kadar pişirin
* Börekleri fırından çıkarın
* Havuzlara istediğiniz iç malzemesini koyun
* Tekrar fırına koyun 10 dk. daha pişirin
* Sıcak sıcak servis yapın
* Afiyet Olsun..
NOT:
* Bu börek çok lezzetli ve kolay yapılacak bir börektir.
* Dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz.
* Böreğin en önemli püf noktası dolapta mutlaka 24 saat beklemelidir.
* Tepsiye donuk şekilde dizin
* Fırında tam kızartmadan çıkartabilirsiniz.
* İçine koyacağınız iç malzemeye göre fırında kızartın
* Pişmeyecek iç malzeme koyacaksınız ilk pişirmeyi daha fazla yapabilirsiniz.
* Yufkaya bol bol sos sürün
* Ben yarım yufka çalışıyorum
* İsteyen bir yufkayı tezgaha yayabilir üzerine sos sürüp ikinci yufkayı üzerine yayıp üçgenlere kesebilirsiniz.
* Benim tavsiyem tek yufkayı ikiye katlayarak çalışmaktır.
* Üçgenlerin boyutlarını kendiniz ayarlayabilirsiniz.
* İster büyük havuzlar yapın ister küçük yapın.
* Sigara böreğinin iki ucu birleştiriliyor ve dışarıda bir kısmı kalıyor.
* Dondurucuya koyarken yağlı kağıt yayılmış bir tepside dondurun
* Daha sonra tek tek çıkarın ve buzdolabı poşetine koyun.
YAĞINA KIYAMAYAN ÇÖREĞİNİ YAVAN YER.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com