Böreğinde tatlısı olur.
* 10 tane kuru yufka ( Marketlerde ve pazarlarda var)
* 3 yemek kaşığı tereyağ
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* Büyük bir kase dövülmüş ceviz veya fındık
Şerbeti İçin:
* 6 su bardağı su
* 6 su bardağı toz şeker
* 1-2 damla limon suyu
* Büyük bir tencereye şerbet için şeker ve su koyun 30 dk. kaynatın
* Kaynayınca limon suyu koyun
* 2 dk. daha kaynatın
* Şerbeti soğumaya bırakın
* Fırın tepsisini tezgaha koyun
* Sıvı yağ ile bolca yağlayın
* Kuru yufkaları paketinden çıkarın
* Kuru yufkaları ikiye kırın
* Musluğun altında tek tek ıslatın
* Ne çok ne de az ıslatın
* Yağlanmış tepsiye dizmeye başlayın
* Elinizle fazla bastırmadan düzenleyin
* 2-3 kat olacak şekilde dizin
* Yağı tencere içinde eritin
* Zeytinyağını ilave edin
* Kızgın yağdan ıslanmış dizilmiş yufkanın üzerine 2 kaşık yayarak dökün
* Yağı ocakta kızdırın
* Ara katlara 3 kere dövülmüş ceviz veya fındığı bolca dökün
* Bu işlemi bütün yufkalar bitene kadar devam edin
* Karadeniz yöresinin geleneksel tatlısıdır.
* Ramazanlarda çok sık yapılır.
* Yufkalar bitince en üst katı yayın
* Üzerine bolca yağ dökün
* Yağı çok iyi ayarlayın ki en üst kata kalsın.
* Yağ miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz
* Böreği keskin bir bıçakla dörde kesin
* Artı işareti gibi kesin
* 180 derecede ısıtılmış fırına koyun
* 30-35 dk.da alt üst kızarana kadar pişirin
* Fırından çıkan börek sıcak ise şerbet soğuk olmalıdır.
* Şeker miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz
.* Şerbeti dökülen böreği biraz bekletin
* İsteyen dondurma ile ikram edebilirsiniz.
* Dilim dilim servis yapın
* Afiyet Olsun..
ÇOK ARPA ATI ÇATLATIR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com