Çok severim.
Malzemeler:
* 1 yumurta
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1/2 çay bardağı sıvıyağ
* 1/2 paket kabartma tozu,
* Az bir miktar peynir (artan veya kalan her çeşit peynir olabilir)
* Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığı olana kadar)
* Azıcık tuz,
* Kızartmak için sıvı yağ ve kızartma tavası veya tenceresi.
Hepsi karştıralarak yoğurulur. Keçinin bacağı şeklinde, yani uzun uzun yaparak koparın ve kızgın yağda iyice kızartın. Servis yaparken isteğinize göre üzerine pudra şekeri veya reçel dökebilirsiniz. Yada sade servis yapabilirsiniz.
Afiyet şeker olsun......
NOT: Keçi bacağı eskiden annelerimizin evde olan malzemelerle uydurarak yaptıkları bir
tuzlu kurabiyedir. Bütün anneler bunu yapar, belki içine koydukları malzemeler biraz farklıdır.
EL AĞZINA BAKAN, KARISINI TEZ BOŞAR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com