Klasik Tuzlu kurabiye
1 su bardagı sıvı yağ
1 limonun suyu
1 paket kabartma tozu veya 1 çay kaşığı karbonat(Eskiden hep karbonat
kullanılırdı.)
1 paket yumuşamış sana yağ( Sadece sanayağ vardı)
Biraz tuz,
Aldığı kadar un
Bol susam
Limon sıkılır içine kabartma tozu konur,diğer bütün malzemeler karıştırılır,
kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.İstenilen şekil verilir.Üzerine
yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 40-45 dk
pişirilir. Üzerine istenilirse susam konabilir.
Yine istenilirse Poğaça hamuru
olarak kullanılır.
Afiyet olsun.
BAHANENİZ DOST KÖYÜNE VARILMAZ
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com