Helvanın değişik bir hali
* 1 su bardağı irmik
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı su
* 100 gr tereyağ
* 100 gr margarin
* 1 küçük paket çam fıstığı
* Üzerine serpmek için 2 tatlı kaşığı tarçın
* İçi için 250 gr. meyveli ve sade dondurma çeşitleri
Büyükçe bir tencerede tereyağ ve margarin çam fıstıkları ile birlikte kavrulur. İrmik ilave edilip irmiklerin renkleri koyulaşana kadar devamlı karıştırılarak kavrulur. Kıvama gelince
üzerine su, süt ve şeker şerbeti dökülür. Şerbeti çekene kadar karıştırılır ve kapağı kapatılıp dinlendirilir. Bir kasenin içi biraz ıslatıldıktan sonra içine helva konulur ve diğer kase ile de içi oyuk olacak şekilde bastırılır. Oluşan boşluğa 2 top dondurma konulur ve servis yapayacağınız tabağa ters çevrilip kase alınır. Üzeri süslenir.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Yağ miktarını keyfe keder değiştirebilirsiniz.
* İrmik ve diğer helva çeşitleri bol yağlı olursa daha güzel olur.
* Süt miktarı ile su miktarının yerini değiştirebilirsiniz.
* Şekerli seviyorsanız şeker miktarını artırabilirsiniz.
* İrmak kavrulurken rengi kahverengine dönmelidir.
* İrmiğin tam kavrulduğunu ve kıvamının olduğunu anlamak için irmiğin krema gibi olması lazım, başka bir deyişle artık yağı kusmalıdır.
* Çam fıstığı yerine tuzsuz yer fıstığıda olabilir.
* Helvanın şerbetini verirken çok dikkatli olun sıçrayabilir.
* Kavrulmuş irmik sıcak, şerbet soğuk olacak ve isterseniz şerbeti kaynatıp ikisinide sıcak karıştırabilirsiniz.
* Şerbeti yaparken şekeri su ve süt karışımı ile birlikte şeker eriyene kadar karıştırın.
* Helvanın kıvamı normal helvadan biraz daha yumuşak olsun ki, kaselere yapışabilsin ve kalıp olabilsin.
* Dondurmaları koymadan önce kase içinde biraz soğusun sonra içine dondurma koyun.
* Meyveli ve sade dondurma tercihi renk uyumu iyi oluyor.
* Üzerini hindistan cevizi,fıstık,fındık ve ceviz türleri ile süsleyebilirsiniz.
*Üzerini çikolata sosu ile de süsleyebilirsiniz.
GÜLÜN DOSTU DİKENDİR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com