Elma tatlılara çok lezzet veriyor.
*1 paket oda sıcaklığında margarin(250 gr)
* 2,5 yemek kaşığı yoğurt
* 3 veya 3,5 su bardağı elenmiş un
* 1 su bardağı silme pudra şekeri
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 3-4 tane orta boy rendelenmiş elma * 1 kase dövülmüş ceviz * 2 tatlı kaşığı tarçın * 2-3 yemek kaşığı toz şeker
* 1 çay bardağı pudra şekeri
Margarin, pudra şekeri, yoğurt, sıvı yağı ve un karıştırılır. İçine karbonat ve vanilya konularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıldıktan sonra buzdolabında bir saat dinlendirilir.
Elimizle küçük küçük yuvarlak açarak bir çay kaşığı ölçüsü kadar elmalı malzemeden konularak rulo yapılır. Yağlı kağıt yayılmış bir fırın tepsisine dizildikten sonra 175 derecede çok fazla pembeleşmeden pişirilir(beyaza yakın olacak). Soğuduğu zamanda üzerine bolca pudra şekeri serpilir.
İçinin Yapılışı: Yıkanan elmalar rendenin iri tarafı ile rendelenir. Teflon bir tavada suyunu çekene kadar pişirilir. İçine ceviz, tarçın ve şeker ilave edilir. Soğuduğu zaman kurabiye içi hazır olmuş olur.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Kurabiye hamuru kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır.
* Ununu mutlaka eledikten sonra hamurunuzu yapmaya başlayın.
* Margarin oda sıcaklığında olmalıdır.
* Pişirirken çok kızartmayın kuru olmasın, altı pişince pişmiş demektir.
* Rengi biraz beyaza yakın olmalıdır.
* Ceviz yerine fındıkta koyabilirsiniz.
* Kurabiyeler soğumadan pudra şekerini üzerine dökmeyin.
* Elmalı harcını mutlaka soguduktan sonra karabiye hamurunun içine koymalısınız.
* İsterseniz tabak büyüklüğünde, orta incelikte bir hamur yapıp, üçgen üçgen keserek
sigara böreği gibi genişçe sararak rulolar yapabilirsiniz.
* Sıvı yağ koymak tercihinize göre değişir.
* Bazı tariflerde birazda nişaşta ilave ediyorlar ki ben tercih etmiyorum.
* Un ölçüsünü kendiniz ayarlayabilirsiniz. Kulak memesi yumuşaklığı en iyi ölçüdür.
* Elmanız ekşi ise içine koyacağınız şekerin miktarını artırabilirsiniz.
* Kurabiyelerin hamuruna pudra şekeri konulmasının nedeni ele fazla yapışmaması ve kolay şekil almasıdır.
NALINCI KESERİ GİBİ HEP KENDİNİZE YONTMAYIN
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com