Zarf şekli veriliyor.
* 3 tane hazır yufka
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1/2 su bardağı su
* 1 yumurta (üzerine sürülecek)
* Susam, çörekotu
Bir adet yufka tezgaha yayılır ve arasına sulandırılmış yağ sürülür. Diğer 2 yufka üzerine konulup yağlandıktan sonra üç kat olan yufkanın dört ucundan katlanarak kare haline getirilir. Dört ucuna böreklik harçtan konulur ve uçları katlanır. Bir zarf şeklini alan yufkalar, yağlanmış fırın tepsisine konulduktan sonra üzerine çırpılmış yumurta sürülüp, susamları eklenir ve 170 derecede 40-45 dakika pişirilir. Üçgen üçgen keserek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Börek iç harcını istediğiniz malzemeden yapabilirsiniz.
* Su ve yağ bir kap içinde karıştırıldıktan sonra böreğe ilave edilir.
* Böreğimiz hem çok kolay hemde çok lezzetli oluyor.
* Böreğin katlaması tam zarf şeklinde olacak şekle getirilir.
İTİMAT KONTROLE MANİ DEĞİLDİR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com