Kek gibi makarna
* 1 paket istediğiniz bir makarna
* 1 kase garnitür
* 1 kase rende kaşar
* 1 su bardağı kadar süt
* 1 kase normal beyaz peynir veya lor
* 250-300 gr kadar soğanla kavrulmuş ıspanak
* 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 avuç incecik kıyılmış pastırma
* Birer tane ince kıyılmış renkli biberler
* 20 tane kadar ince kıyılmış mantar
* 1 kutu krema
* 3 yumurta
* Tuz, Baharat
* 2 yada 3 yufka
* Üzerine sürmek için çırpılmış bir yumurta
Öncelikle makarnayı haşlayın süzün büyük bir kase içinde bekletin, İçine soğanlarla kavrulmuş ıspanağı, garnitürü, pastırmayı, kremayı, yumurtayı,sütü, peynirleri koyun, diğer taraftamantarı soğan ile kavurun içine biber çeşitlerinide atın iyice kavurun,oguduktan sonra makarnaya ilave edin, baharatları da
koyun iyice karıştırın, Büyükçe bir kek kalıbını iyice sıvıyağ ile yağlayın, içine bir yufkayı yayın, ortasını delin
orta bölümünde kenarlarını yufkalayın, ince gelirse yufkayı iki kat yapın kat aralarına biraz sıvıyağ sürün, makarnayı bastırarak kalıba doldurun üzerini kenarlardan sarkan yufkalarla kapatın, üzerine bolca yumurta sürün, 180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.Ters çevirerek servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Benim makarna çeşidim küçük küçük kesilmiş halkalardan
* Makarnaya ayrıca yağ ilave etmedim, içine konulan malzemelerin yağı yeterli oluyor.
* İsteyen artan makarnalarla yapabilir.
* İsteyen pilavla da yapabilir.
*İçine koyacağınız malzemeleri değiştirebilirsiniz.
* Makarnayı yaptığım gün buzdolabın bereketliydi.
* İçine her türlü baharatı koyabilirsiniz.
* Yufkayı yayarken parçalan yerlere mutlaka yama yapın.
* 2 yufkada yeterli oluyor ama ben her ihtimale karşı 3 yufka dedim..
* Makarnayı kalıptan birazcık soğuduktan sonra çıkarın.
* İsterseniz kalıba yufkaları yaymadan susam çörek otu koyabilirsiniz.
* Kalıbınızın büyüklüğüne göre malzemeleri ayarlayabilirsiniz.
* Rahmetli annem böyle yemeklere'' zengin yemeği'' derdi.
* Sizler malzemeyi azaltabilirsiniz...
TENCERE DİBİN KARA, BENİM Kİ SEN DEN KARA
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com