En sevdiğim yemeklerden
* 500 gr. Bakla
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 4-5 diş sarımsak
* 1/2 tane dilimlenmiş havuç
* 1 tane küçük küçük doğranmış domates
* 1 tane doğranmış yeşil biber
* 1/2 tane doğranmış kırmızı biber
* 1/2 tane doğranmış dereeotu
* 1 çay kaşığı un
* 1 çay kaşığı şeker
* Tuz
Baklalar yıkanıp doğrandıktan sonra unlu, tuzlu suda biraz bekletilir. Bir tencere içinde 5 dk. haşlanır. Ayrı bir yerde soğanlar, düdüklü tencereye atıldıktan sonra yağda kavrulur ve bütün malzemeler ilave edilip kapağı kapatılır. Bütün malzemelerin biraz ölmesi yani sararması beklendikten sonra 1 çay bardağından biraz fazla su konulur. Pişmesine yakın bir demet dereotunun yarısı üzerine ilave edilir. Soğuduktan sonra dereotu ve yoğurtla servis yapılır.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Ben baklayı düdüklü tencerede pişiriyorum.
* Düdüklü tencereyi dikkatli kullanmak gerekir.
* Düdüklü tencerenin buhar ve düdüğinü iyi takip etmek gerekir.
* Düdüklü tencerenin kullanma talimatlarını dikkatli okuyup, kullanın.
* Düdüğü yani buharı çıkınca düdüğünü kapatıp, ötmeye başladıktan sonra ocağı kısar ve 30 dk. daha pişiririm.
* Düdüklü tencerenin kapağını tencere soğumadan açmam.
* Bakla, besleyici ve çok lifli bir sebzedir ve bağırsaklar için çok faydalıdır.
* Baklanın içinde A, C, B ve B2 vitaminleri mevcuttur.
* Bakla, baharın habercisidir.
* Bakla yemeğine demir kaşık sürerseniz kararır. Tahta kaşıkla karıştırın.
* Baklayı unlu ve tuzlu suda azıcık bekletmek baklaların kararmaması içindir.
* Baklayı pişirmeden önce biraz haşlarım, kara suyu çıkar.
* Baklaya bol soğan doğrarım.
* Bakla pişerken biraz un ve şeker ilave ederim.
* Salça kullanmam.
* Piştikten sonra biraz zeytinyağı ilave ederim, parlak ve lezzetli olur.
* Üzerine eklenen yoğurdu sarımsaklı tercih ederim.
* Zeytinyağlı yemekleri bir gece buzdolabında bekletir sonra yeriz.
* Piştikten sonra üzerine bol dereotu koyarım.
MART KAPIDAN BAKTIRIR KAZMA KÜREK YAKTIRIR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com