Değişik ve lezzetli bir yemektir.
*Bir küçük sarmalık lahana
* 1,5 su bardağı dolmalık pirinç
* 1 su bardağı zeytinyağı ve sıvı yağ karışımı yağ
* 1-2 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 1 tane rendelenmiş domates
* 2 tane rendelenmiş havuç
* 1 demet yeşil soğanın incecik kıyılmış yeşil yaprakları
* 1/2 demet ince kıyılmış dereotu
* 1/2 demet kıyılmış maydanoz
* 1 çay kaşığı nar ekişisi
* Tuz, Karabiber, kuru nane, sumak
* 1/2 demet kıyılmış taze nane
* 2 tane rendelenmiş domates 1 tatlı kaşığı nar ekşisi * 1-2 diş dövülmüş sarımsak * Tuz
Lahanalar yaprak yaprak haşlanıp, büyük parçalar halinde bekletilmelidir. Diğer tarafta dolmanın iç harcını yapmak için genişce bir tencerede soğanları yağ içinde iyice kavrun, üzerine biraz su (1 çay bardağı kadar) ilave edip pişirin. Üzerine baharatları, yeşillikleri ve rendelenmiş havuçu ilave edip ve karıştırın. Büyük lahana yapraklarının içine hazırladığınız malzemeden koyarak siğara böreği gibi sarın ve gül böreği gibi şekil verdikten sonra tepsiye dizin. Üzerine biraz domates rendesi, sarımsak, nar ekşisi ve tuz koyarak pişirin. Bu sosu gül şeklindeki lahana sarmalarının üzerine döktükten sonra su ilave ederek iyice pişirin. Pişen lahanaları 180 derecede ısınmış fırında üzeri kızarana kadar kızartın. Üzerine maydanoz serperek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Bu yemeğin tarifini geziden arkadaşım Figen Kaya vermişti.
* Nar ekşisini fazla koymayın çok ekşi olabilir.
* Pişirirken üzerine kapak kapatabilirsiniz.
* Yemeğin yağını az koymayın lezzetini de azaltırsınız.
* Ben üzerine kaşar rendesi de koyulabileceğini düşünüyorum.
* Pişerken suyunu kontrol edip ilave yapabilirsiniz.
PARA, ANAYLA KIZI, KIZLA ANASINI BİRBİRİNE KATARMIŞ
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com