Ben çok severim.
* 1 kg. kuru barbunya
* 1 tane halka halka doğranmış havuç
* 1-2 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 2 tane kabuğu soyulmuş küçük küçük doğranmış domates
* 4-5 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
* 1-2 tane ince doğranmış yeşil ve kırmızı biber
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Üzerine koymak için 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
Öncelikle tane barbunyaları bol su içinde siyah rengi çıksın diye 10 dk. haşlayın. İster normal tencere yada düdüklü tencere içinde kızgın yağ içinde soğanları ve domates hariç diğer bütün malzemeyi kavurun,üzerine suyunu süzdüğünüz barbunyaları , domatesleri, tuzunu, şekerini koyun üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin,45-50 dk normal tencerede düdüklü tencerede altını kıstıktan sonra 30 dk. iyice pişirin.Barbunyalar pişince üzerine maydanoz serpin ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
Rahmetli annem zeytinyağlılar için şöyle derdi ;
- Zeytinyağlılar dolapta bir gün bekletilirse daha leziz olur.
- Zeytinyağlı yemekler bir gece yıldız görmelidir.
- Zeytinyağlı yemeklere zeytinyağını kısmamalıdır.
- Zeytinyağlı yemeklere mutlaka toz şeker ilave edilmelidir.
- Zeytinyağlı yemeklere piştikten sonra azıcık çiğ zeytinyağı ilave etmelidir.
Zeytinyağlı yemekler mutlaka yeşilliklerle süslenmelidir.
-Barbunya pirinç pilavı ile çok yakışıyor.
BIÇAK YARASI UNUTULUR, DİL YARASI UNUTULMAZMIŞ.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com