Çok hafif ve lezzetli bir yemek, yapmak çok kolay
* 5-6 tane yıkanmış alacalı soyulmuş kemer patlıcan
* 4-5 tane piyaz şeklinde doğranmış kuru soğan
* 1 tane ince doğranmış yeşil biber
* 1 tane ince kıyılmış kırmızı biber
* 1 tane küçük küçük doğranmış domates
* 10-15 diş soyulmuş sarımsak
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
* Tuz,karabiber
* 1/ demet maydanoz
* Bir kaç dal dereotu
İmam bayıldı yapmak için geniş bir tava içinde soğanlar zeytinyağında iyice kavurun patlıcan hariç bütün malzemeyi koyun ve kavurun,tuzu baharatları ilave edin patlıcanların içlerini açın açılan boşluğa kavrulan malzemeleri doldurun fırın tepsisine dizin 180 derecede ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin, soğuduktan sonra servis yapın,üzerine dereotu serpin.
Afiyet Şeker Olsun.
NOT:
* Kızartılarak yapılan imam bayıldı dan daha hafif bir yemektir.
* Baharat,yağ miktarları size kalmıştır.
ACELE ETME, DİLİNİ DİŞLERSİN.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com