Salataların en güzellerindendir.
* 2 su bardağı kırmızı mercimek
* 1 su bardağı köftelik bulgur veya simit bulgur
* 2,5 su bardağı su
* 1 büyük kuru soğan
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 limonun suyu
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı acı biber salçası
* 1 küçük domates rendesi
* 2-3 diş dövülmüş sarımsak
* 1 demet ince kıyılmış yeşil soğan
* 1 demet kıyılmış maydanoz
* 1/2 taze nane(tercihe göre)
* Karabiber, pul biber , kimyon
* Tuz
****Mercimekli köfteyi iki şekilde yapıyorum****
Yapılışı: 1. şekil :Büyükçe bir tencere içinde soğanlar salçalarla yağ içinde iyice kavrulur,mercimekler yıkanıp,tuzu ve suyu ilave ederek ocağın üzerinde suyunu çekip mercimek pişene kadar pişirilir. Suyu az gelirse üzerine sıcak su ilave edebilirsiniz.Mercimek soğan ve yağla pişince üzerine baharatları koyarak kapağını kapatıp soğuması beklenir.Daha sonra genişce bir kapta yeşillikleri ,limonu ve domates rendesi ,sarımsağı ilave edilerek yoğurulur ve elle sıkılarak şekil verilir.Turşu ve marullarla servis yapılabilir.
Afiyet Şeker Olsun...
2. şekil: Mercimekler su ile ocakta ezilene kadar iyice pişirilir. Genişce bir kapta bulgurun üstüne dökülür kapağı kapatılır şişmesi beklenir.Diğer tarafta yağ içinde soğanlar iyice kavrulur
şişen bulgurun üzerine dökülür ve iyice yoğrulur sakız gibi olunca içine kalan bütün malzemeler
ilave edilip el ile sıkılıp şekil verilir.Turşu ve marulla servis yapılır.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Her iki şekilde de mercimeklerin iyice pişmesi gerekir.
* Yağının bol olması gerekir.Bulgur çok yağı sever ve çok çeker.
* Tarifteki bütün malzemeler tercihinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.
* Doğu Anadolu da köftelik bulgurun incesi olan simit ilede yapılabilir.
* Mercimek kırmızı yerine sarıda olabilir.
* Bazı yerlerde yeşil mercimeklede bu köfteyi yapıyorlar.
* Sarımsak mercimekli köfteye konmayabilir.Ben yakıştırıyorum.
* Bulgurun çok çeşitli köfteleri ve yemekleri mevcuttur
* Biber salçasını domates salçası ile karıştırarak koyarsanız daha lezzetli oluyor.
BEDAVA SİRKE BALDAN TATLIDIR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com