Balkan Yöresi
* 1 su bardağı pilavlık bulgur
* 1 kase ekşi yoğurt
* 1 demet incecik kıyılmış yeşil soğan
* 1 demet ince kıyılmış taze nane
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* Bol tereyağ
* Tuz, karabiber, pul biber
Bulguru kaynar suda kabartın.İçine bolca ekşimiş yoğurt ilave edin, diğer tarafta kuru soğanı bol yağda iyice kavurun, içine yeşil soğanın yarısının beyaz tarafını ve taze nanenin yarısını ilave edin kavurun, kavrulan malzemeyi bulgurun içine dökün, kalan yeşil soğanı(yeşil yaprakları)taze naneyi koyun ve karıştırın.Taze haşlanmış yaprakla yiyin.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Balkan yemeklerinden Arnavut bölgesine ait bir yemektir.
* Yoğurdunuz tatlı ise bekleterek ekşitebilirsiniz.
* İçine koyacağınız baharat, size kalmış
* Lezzetli ve kolay bir yemektir.
* Bulguru şişerken iyice yumuşaması gerekir.
KURU PANTOLONLA BALIK TUTULMAZ.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com